Δώδεκα χώρες αντιδρούν στις προτάσεις της Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης

Δώδεκα χώρες αντιδρούν στις προτάσεις της Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης
Παρασκευή, 22/07/2022 - 10:27

Η Ελλάδα επιμένει για το LNG - Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τη Μόσχα για περισσότερο ρωσικό φυσικό αέριο!

Δώδεκα τουλάχιστον χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιδρούν ήδη στο σχέδιο της Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου κατά 15%!

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το «Ρόιτερς» και Ελλάδα, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ουγγαρία.

Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα Παρασκευή, με τελικό στόχο να εγκριθεί από το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας την προσεχή Τρίτη, 12 Ιουλίου.

Η Ελλάδα εκφράζει αντιρρήσεις, μεταξύ άλλων, καθώς ευελπιστεί να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο για το LNG, επιμένοντας στη μεγαλύτερη ποσότητα του αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι είναι κατά πολύ ακριβότερο. Συνολικότερα δε η στάση κάθε χώρας απέναντι στο σχέδιο της Κομισιόν έχει να κάνει με τα δικά της συμφέροντα, γεγονός που ανάγλυφα καταδεικνύει την αδυναμία άσκησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής –και- στο ενεργειακό.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει για την προμήθεια μεγαλύτερης ποσότητας φυσικού αερίου, κόντρα σε οποιαδήποτε απόφαση της ΕΕ, γεγονός που υογραμμίζει και τα αδιέξοδα που υπάρχουν!

Και όλα αυτά ενώ δεν έχει φτάσει ακόμα ο «πολύ πολύ δύσκολος»- όπως χαρακτηρίζεται χειμώνας!