Γιάννης Τριήρης: Σιγή ασυρμάτου για την εγκληματικότητα

Γιάννης Τριήρης: Σιγή ασυρμάτου για την εγκληματικότητα
Δευτέρα, 30/10/2023 - 07:02

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την επικοινωνία του μέσω των social media αναρτώντας κάθε Κυριακή τις κατά την άποψη του επιτυχίες της κυβέρνησης και κρύβοντας όλες τις μεγάλες αποτυχίες της.

Έτσι λοιπόν και χθες επικράτησε πρωθυπουργική σιγή ασυρμάτου για τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να γράψει ούτε μια λέξη για την έκρηξη της εγκληματικότητας που απειλεί και τρομάζει του πολίτες αυτής της χώρας.

Ιδιαίτερα στην Αττική και κυρίως στη Δυτική, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Συμμορίες εγκληματιών και ναρκέμποροι δρουν ανεξέλεγκτα και απειλούν ανοιχτά την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων των περιοχών στα δυτικά προάστια με την αστυνομία να είναι άφαντη.

Ακόμη και τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν στα δελτία ειδήσεων ρεπορτάζ με μαρτυρίες πολιτών που δέχονται καθημερινά απειλές από κακοποιούς.

Πολλά προάστια, αλλά και περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε Άγρια Δύση, καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης για την επιβολή του νόμου και της τάξης.

Το δόγμα αυτό ισχύει μάλλον μόνο όταν εφαρμόζεται σε νέους και νέες που επαναστατούν και διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης. Με ένα ακόμη σοβαρότατο επεισόδιο, αυτό του τραυματισμού μας 16χρονης κοπέλας στα Νέο Ηράκλειο, που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία, να μένει ακόμη στο σκοτάδι, με την αστυνομία να αρνείται βία από μέρους της που της καταλογίζουν οι νεαροί που συμμετείχαν στη συναυλία.

Και βέβαια δεν είναι η έξαρση της εγκληματικότητας και της αστυνομικής βίας τα μοναδικά προβλήματος της καθημερινότητας.

Εξ ίσου σοβαρό είναι και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας και την πραγματικά εξοργιστική απουσία της Τροχαίας του κ. Οικονόμου, για την οποία ο πρωθυπουργός, βέβαια δεν βρήκε να πει ούτε λέξη στην επικοινωνία του μέσω social media με τους πολίτες.

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα παράνομα παντού, οδηγοί που παραβιάζουν προκλητικότατα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που μπαίνουν στους λεωφορειόδρομους, που μιλούν τα κινητά τους, που παραβιάζουν του φωτεινούς σηματοδότες και τα στοπ, είναι η εικόνα των δρόμων της Αττικής. Και όλοι αυτοί μένουν ατιμώρητοι γιατί δεν υπάρχει τροχονόμος ούτε για δείγμα για να τους εντοπίσει.

Επί του πρακτέου, ο πρωθυπουργός προφανώς θεωρεί ήσσονος σημασίας αυτά τα ζητήματα, έστω και αν κατά καιρούς λέει ότι θέλει να τα επιλύσει. Γιατί τα προβλήματα αυτά της καθημερινότητας των πολιτών, αντί να επιλύονται διογκώνονται.

Και όσο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νοιώθουν πολιτικά ασφαλείς από την παντελή έλλειψη αντιπολίτευσης, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, όσο και από το ΠΑΣΟΚ που δείχνει απονευρωμένο, τόσο θα συνεχίσουν να διακατέχονται από αλαζονική αδράνεια.

ΥΓ. Κάποιοι κάνουν λόγο για «διορθωτικές» κινήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εννοώντας μεμονωμένες αλλαγές προσώπων ή και ευρύ ανασχηματισμό. Ίσως εκφράζουν μύχιες επιθυμίες τους . Γιατί κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό, έστω και αν οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται.