Γιάννης Τριήρης: «Άριστοι» ή αμετροεπείς και αλαζόνες;

Γιάννης Τριήρης: «Άριστοι» ή αμετροεπείς και αλαζόνες;
Τρίτη, 29/08/2023 - 07:07

Προφανώς και δεν τους έκανε καλό η συντριπτική νίκη που πέτυχαν στις προ διμήνου εκλογές και εκτός από την ανικανότητα που αποδεδειγμένα τους διακατέχει στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων, δείχνουν και απίστευτη αμετροέπεια και αλαζονεία.

Για τους «αρίστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκης ο λόγος που όταν η πραγματικότητα τους «ξεσκεπάζει» και αποκαλύπτει τις μεγάλες αδυναμίες τους, τότε αντί να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που ανακύπτουν και να προσπαθήσουν να βελτιωθούν, επιδίδονται σε ανοίκειες επιθέσεις εναντίον όλων όσων παρουσιάζουν την αλήθεια.

Και μάλιστα δεν βάλουν μόνο κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά στοχοποιούν ακόμη και επιστημονικούς φορείς αναγνωρισμένης αξίας σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταίο παράδειγμα προς αποφυγή η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη η οποία μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έφθασε μέχρι του σημείου να υποστηρίξει πως οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα της πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας του METEΟ δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους και έκαναν λάθος υπολογισμούς για το μέγεθος των φονικών πυρκαγιών που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Επιδεικνύοντας απίστευτη αμετροέπεια υποστήριξε ότι κάνουν «προπαγάνδα των αριθμών» επιχειρώντας έτσι να υποβαθμίσει το γεγονός της καταστροφής περίπου 1,3 εκατ. στρεμμάτων δασικών περιοχών και βεβαίως του γεγονότος ότι η Ελλάδα έχει τη μαύρη πρωτιά μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών στις καταστροφές από δασικές πυρκαγιές.

Για την κ. υφυπουργού αυτό είναι «προπαγάνδα των αριθμών» , αφού αυτό που «κρατάει» η κυρία Βούλτεψη είναι ο αριθμός των πυρκαγιών που σημειώθηκαν -και πράγματι ήταν μικρότερος από πέρυσι- και όχι οι εκτάσεις των καμένων.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι η κ. Βούλτεψη μάλωσε κιόλας όλους όσους διαμαρτύρονται για την ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη για όπως είπε και την Τενερίφη κατακαίει δέκα μέρες φωτιά αλλά εκεί κανείς δεν λέει λέξη!

Και καλά η Σοφία Βούλτεψη υφυπουργός Μετανάστευσης είναι, άντε και δεν ξέρει το αντικείμενο και θέλει με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί την κυβέρνηση της, ακόμη και αμφισβητώντας τους καθ’ ύλη αρμόδιους επιστημονικούς φορείς .

Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, όμως, ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις διαπιστώσεις τους.

Γιατί και αυτός έστω με πιο κομψό τρόπο αμφισβήτησε πριν από την κ. Βούλτεψη τα δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus, δηλώνοντας ότι η αποτίμηση της για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα εμπεριέχει σημαντικό περιθώριο λάθους γιατί προέρχεται μόνο από δορυφορικές εικόνες!

Ας ξεκαβαλήσουν από το καλάμι οι «άριστοι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντί να αμφισβητούν την πραγματικότητα και τους επιστημονικούς φορείς, ας τους συμβουλευτούν μήπως και μπορέσουν να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν ορθότερες πολιτικές.