Γιάννης Τριήρης: Κατάφεραν να «ενώσουν» εναντίον μας τον «δράκο» και την «αρκούδα»

Γιάννης Τριήρης: Κατάφεραν να «ενώσουν» εναντίον μας τον «δράκο» και την «αρκούδα»
Παρασκευή, 16/09/2022 - 07:37

Τελικά οι δυτικοί ηγέτες κατάφεραν να ενώσουν σε μια ισχυρή συμμαχία τον Κινέζικο Δράκο και τη Ρώσικη Αρκούδα, την ίδια στιγμή που τουλάχιστον στην γηραιά ήπειρο οι λαοί της «ενωμένης» Ευρώπης είναι βαθιά διχασμένοι.

Ακολουθώντας τα Αμερικάνικα Γεράκια, οι «μικροί» όπως αποδεικνύεται ηγέτες της ΕΕ, παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν τις εξελίξεις, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο -άλλωστε οικονομικός είναι ο πόλεμος με τη Ρωσία-, κραυγάζοντας συνθήματα για τις αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας, την ίδια ώρα που έχουν σημάνει συναγερμό για ένα δύσκολο χειμώνα για τους πολίτες της Ευρώπης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έχει αναλάβει ρόλο «εκφραστή» της ευρωπαϊκής πολιτικής δήλωσε, χθες, κυνικά ότι η υποστήριξη στην Ουκρανία έχει υψηλό κόστος, εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και υψηλών τιμών ενέργειας στην Ευρώπη, που ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η Ούρσουλα δικαιολόγησε τη στάση αυτή της Ευρώπης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και να βοηθάει (;) την Ουκρανία στο όνομα της «ελευθερίας» που είναι «ανεκτίμητης αξίας».

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την υπέρτατη αξία της ελευθερίας. Για τον τρόπο δράσης των Ευρωπαίων ηγετών αμφιβάλλουν πλέον οι λαοί της γηραιάς ηπείρου.

Χθες, την ίδια μέρα με την Ούρσουλα, δηλώσεις έκαναν και οι υπουργοί Εμπορίου της G7 που συναντήθηκαν στη Γερμανία.

Και έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά ανακοινώνοντας ότι εκτός από την Ρωσία μεγάλος εχθρός τους -τουλάχιστον εμπορικά- είναι και η Κίνα.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή μια εμπορική πολιτική πιο στιβαρή απέναντι στην Κίνα , τελείωσε η αφέλεια», είπε ο Γερμανός υπουργός Χάμπεκ.

«Η Κίνα είναι μια από τις ανησυχίες μας όσον αφορά την στρέβλωση του ανταγωνισμού, τις επιδοτήσεις στις βιομηχανίες, τη διαφάνεια», δήλωσε από την πλευρά του ο Επίτροπος της Ντομπρόβσκις.

Οι δυτικοί εμπνευστές της πλήρους απελευθέρωσης του εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης τώρα γκρινιάζουν για τα αποτελέσματα της δικής τους πολιτικής.

Μιας πολιτικής που απλά εκμεταλλεύτηκε ο Κινέζικος Δράκος και άλωσε εμπορικά την υφήλιο.

Και βέβαια από το «μενού» του οικονομικού πολέμου δεν μπορούσε να λείψει η Ρωσία.

«Θα διατηρήσουμε και θα διευρύνουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας για να εμποδίσουμε τη Ρωσία να επωφεληθεί της παράνομης επίθεσής της και να περιορίσουμε την ικανότητά της να συνεχίσει τον πόλεμο», υπογράμμισαν οι υπουργοί.

Και ποια ήταν η απάντηση των εχθρών της Δύσης. Στη συνάντηση τους στη Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην Σαμαρκάνδη, ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Κίνα θα διαδραματίσει τον ρόλο της «μεγάλης δύναμης» μαζί με τη Ρωσία.

«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργασθεί με τη Ρωσία για να αναλάβει τις ευθύνες της ως μεγάλης δύναμης, να διαδραματίσει ρόλο πρώτου μεγέθους και για να εισαγάγει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο κυριαρχείται από χάος», είπε ο «Δράκος» Σι Τζινπίνγκ στην «Αρκούδα» Πούτιν.

Και ο Κινέζικος Δράκος με τη Ρώσικη Αρκούδα ενώθηκαν σε μια ακόμη πιο ισχυρή συμμαχία απέναντι στους εχθρούς τους … εμάς. Το μόνο που δεν χρειάζονται οι λαοί είναι ένας νέος ψυχρός πόλεμος, πολύ δε περισσότερο ένας Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.