Γιάννης Τριήρης: Οι Γερμανοί έκαναν το «πράσινο» «μαύρο» - Όχι άλλο κάρβουνο

Γιάννης Τριήρης: Οι Γερμανοί έκαναν το «πράσινο» «μαύρο» - Όχι άλλο κάρβουνο
Τρίτη, 21/06/2022 - 06:12

Τελικά, η οικονομική υπερδύναμη της γηραιάς ηπείρου μας, η Γερμανία, έχει πολύ «ευέλικτους» σε ιδεολογίες πολιτικούς που πανεύκολα γίνονται από «πράσινοι» «μαύροι», αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι σκέφτονται μόνο με την τσέπη τους, χωρίς ίχνος σεβασμού στις ιδέες που δήθεν εκπροσωπούν.

Πριν δυο μέρες, ο προερχόμενος από το κόμμα των Πρασίνων υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα κάνει άμεσα στροφή στην παραγωγή ηλεκτρισμού με καύση άνθρακα καθώς διαβλέπει ότι ενδέχεται η παροχή φυσικού αερίου να φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα, λόγω της τακτικής του Πούτιν να κόβει τις ροές προς την Ευρώπη.

Μάλιστα ο «πράσινος» Γερμανός υπουργός έχει έτοιμο σχετικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί άμεσα στην άνω βουλή, στις 8 Ιουλίου.

Είναι ο ίδιος «πράσινος» Γερμανός πολιτικός που υποσχόταν στους συμπολίτες του να ψηφίσουν το κόμμα του, καθώς θα πίεζε για ταχύτερη έξοδο από τον «μαύρο» άνθρακα.

Και τώρα η Γερμανία για να μην «πληγωθεί» η πανίσχυρη βιομηχανία της δίνει το σήμα για επιστροφή στο … κάρβουνο με ότι αυτό σημαίνει για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της στους πολίτες της χώρας, αλλά και γενικότερα στον δύσμοιρο πλανήτη μας.

Χωρίς αιδώ η Γερμανία που στην κυβέρνηση της έχει δήθεν «πράσινους» υπουργούς δηλώνει ότι η επιστροφή στον άνθρακα είναι αναγκαίο κακό και ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου το κάνει για να μην μπορούν οι Ρώσοι να τους εκβιάσουν τους επόμενους μήνες, λόγω έλλειψης αερίου.

Πολύ φτηνή δικαιολογία. Η αντικατάσταση του φυσικού αερίου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει με κάρβουνο. Γι αυτό δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ας βρουν άλλους φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αερίου από τη Ρωσία. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά γι αυτό τους ψήφισαν οι πολίτες της χώρας τους και τους έφτασαν μέχρι τα κυβερνητικά έδρανα.

Όχι για να καταλήγουν στις εύκολες αλλά ταυτόχρονα καταστροφικές λύσεις .

Διαφορετικά ας αλλάξουν το όνομα τους και από «Πράσινοι» να γίνουν «Μαύροι».

Δυστυχώς η αλήθεια είναι μόνο μία. Η Γερμανία είναι μια χώρα που σκέφτεται μόνο τον εαυτό της -και πιο συγκεκριμένα την οικονομική της ισχύ- και απολύτως μα απολύτως κανέναν άλλο. Ούτε φυσικά και τους εταίρους της στην ΕΕ.

Ό,τι πράττουν οι γερμανικές κυβερνήσεις, το πράττουν με κριτήριο το οικονομικό συμφέρον των δικών τους επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Με αφορμή της καταστροφική αυτή απόφαση για ηλεκτροπαραρωγή με άνθρακα ίσως οι άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά.

Σε κάθε περίπτωση το σύνθημα πρέπει να είναι … «όχι άλλο κάρβουνο»!