Γιάννης Τριήρης: Έκθετη η κυβέρνηση από τις καταγγελίες για «μαφία» στην αγορά καυσίμων

Γιάννης Τριήρης: Έκθετη η κυβέρνηση από τις καταγγελίες για «μαφία» στην αγορά καυσίμων
Παρασκευή, 03/06/2022 - 07:00

Όταν επωνύμως και δημοσίως μέσω του τηλεοπτικού αέρα η πρόεδρος των βενζινοπωλών καταγγέλλει ότι στην αγορά καυσίμων δρουν ανεξέλεγκτα κυκλώματα «μαφίας» που κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα βενζινάδικα, δεν υπάρχει τίποτα πιο επιτακτικό από την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων και φυσικά της Δικαιοσύνης.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι τα κυκλώματα αυτά «τα ξέρουν όλοι».

Προφανώς και μέσα στους όλους είναι και οι πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων για την αγορά καυσίμων υπουργείων και οι εποπτικές, ελεγκτικές και διωκτικές αρχές της χώρας.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πως κανείς από τους προαναφερόμενους «υπευθύνους» για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και για την προστασία των καταναλωτών δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι τώρα και τα κυκλώματα της μαφίας εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα όπως κατήγγειλε η πρόεδρος των πρατηριούχων να προβαίνουν ακόμη και σε απειλητικές για τη ζωή κάποιων βενζινοπωλών παράνομες πράξεις, προκειμένου να αποσιωπηθεί η δράση τους.

Άγνοια, αδιαφορία ή ανικανότητα από μέρους της Πολιτείας για την πάταξη των παράνομων κυκλωμάτων στην αγορά καυσίμων; Ό,τι και να είναι, καταδικαστέο είναι.

Από χθες που έγινε η καταγγελία, κυβέρνηση και Δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει. Να καλέσουν την πρόεδρο των βενζινοπωλών να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει, η ίδια και οι συνάδελφοι της και να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος και ξήλωμα αυτών των επικίνδυνων κυκλωμάτων.

Και για όσους λίγους, εκφράσουν την άποψη ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και με την δράση των κυκλωμάτων, οι καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα καύσιμα, η απάντηση είναι ότι οι τιμές πρέπει να παραμένουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα όχι με όρους μαφίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και οργίου νοθείας, αλλά με τις αναγκαίες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας.