Η Total απέκτησε το 20% του πιλοτικού έργου Eolmed, ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Νότια Γαλλία.

Η Total απέκτησε το 20% του πιλοτικού έργου Eolmed, ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Νότια Γαλλία.
Τετάρτη, 07/10/2020 - 18:57

Κατά 20% συμμετέχει η Total, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, στο πιλοτικό έργο Eolmed, το οποίο είναι ένα πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών τις νότιας Γαλλίας.

Η εταιρία εκτιμά πως το εν λόγω έργο, το οποίο έχει ισχύ 30MW και ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 από την εταιρεία Qair, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της στον αναδυόμενο τομέα του πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργεια, στον οποίο προσδοκά να είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες.

Η Julien Pouget, Διευθύντρια Ανανεώσιμων Πηγών της Total, δήλωσε: «η απόκτηση κατά 20% του έργου Eolmed καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία του Ομίλου να καινοτομεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο project στο οποίο η Total μπορεί να πρωταγωνιστήσει εξαιτίας και της εμπειρία της σε υπεράκτια έργα.

Μαζί με την Qair, έχουμε τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές και οικονομικές προκλήσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική μας επιτυχία».