Enel Green Power Hellas: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Ισότητα για Όλους

Enel Green Power Hellas: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Ισότητα για Όλους
Παρασκευή, 08/12/2023 - 09:36

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώσαμε, για όλους τους συναδέλφους μας, την εκδήλωση «Disability: Συμπερίληψη, Εξοικείωση, Ενεργοποίηση», προσκαλώντας στα γραφεία μας τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους που ξεπέρασαν τα εμπόδια για να χαράξουν τη δική τους μοναδική πορεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ, το Δεκέμβριο του 1992. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με κάποια μορφή αναπηρίας, και το ποσοστό απασχόλησης για άτομα με αναπηρία τείνει να είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό του γενικού πληθυσμού σε πολλές χώρες.

Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση

Η Enel Green Power Hellas συνεχίζει τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, της οποίας πυλώνες είναι οι ίσες ευκαιρίες και η συμπερίληψη. Καθώς οικοδομούμε τον κόσμο του αύριο, ενισχύουμε την συνύπαρξη όλων των πολιτισμών, ηλικιών, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, και ενθαρρύνουμε μια κουλτούρα συμπερίληψης και ισότητας. Μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, επιδιώκουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας και τις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής και με σκοπό την εξοικείωση και ενεργή μας συμμετοχή στην Κοινωνία των Πολιτών, καλέσαμε στα γραφεία μας τη Χρυσέλλα Λαγάρια, τον Άγγελο Πεντάρη και τη Χριστιάννα Ταμπουρατζή, για μια ειλικρινή συζήτηση πάνω στη ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Προσωπικές ιστορίες

Οι τρεις ομιλητές της εκδήλωσης μας μάς διηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Η Χρυσέλλα Λαγάρια είναι εκ γενετής τυφλή και εργάζεται για την ένταξη και την αλληλεπίδραση των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, συνιδρύοντας την επιχείρηση Black Light. Ο Άγγελος Πεντάρης, ο οποίος από τεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία, έκανε πραγματικότητα το όνειρο του να σπουδάσει μουσική και να γίνει ντράμερ. Η Χριστιάννα Ταμπουρατζή είναι μητέρα δυο παιδιών ΑμεΑ, τα οποία παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού.

Οι ομιλητές μοιράστηκαν με όλους μας τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, την καθημερινή τους προσπάθεια να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις διακρίσεις, αλλά και τη σημασία της ενημέρωσης όλων για την αναπηρία και τις συνθήκες της, ώστε όλοι μας να αποτελούμε μέρος της ίδιας Κοινωνίας των Πολιτών, με σεβασμό και απόλυτη ισότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08/12/2023 - 09:42