«The Mall Athens»: Μπαίνει στα φωτοβολταϊκά και στην ηλεκτροκίνηση

«The Mall Athens»: Μπαίνει στα φωτοβολταϊκά και στην ηλεκτροκίνηση
Τρίτη, 03/10/2023 - 06:38

Της νέας εταιρείας θα ηγείται η Μελίνα Παΐζη, η οποία ανέλαβε πρόεδρος και CEO της «The Mall Athens Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Με την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, αλλά και με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης προς χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών επαναφόρτισης θα ασχολείται μεταξύ άλλων η εταιρεία «The Mall Athens Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία προήλθε από την κοινή διάσπαση της «Lamda Olympia Village Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων» με απορρόφηση από την «LAMDA Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Της νέας εταιρείας θα ηγείται η Μελίνα Παΐζη, η Chief Development and Investment Assets Officer της Lamda Development, η οποία ανέλαβε πρόεδρος και CEO της «The Mall Athens Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Σύμφωνα με το καταστατικό της «The Mall Athens Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» που αναρτήθηκε χθες στο ΓΕΜΗ σκοπός της εταιρείας είναι:

1. Η παροχή υπηρεσιών επαναφόρτισης και άμεσα σχετιζόμενων ή συνοδευτικών με αυτή υπηρεσιών, καθώς και γενικά η παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης προς χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), σχετιζόμενων με την επαναφόρτιση και την τιμολόγηση αυτής, την εξυπηρέτηση των χρηστών, ενδεικτικώς εύρεση διαθέσιμων σημείων φόρτισης και πλοήγηση, κράτηση θέσεων, αλλά και εν γένει υπηρεσίες, όπως διαχείριση στόλου ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) και της διάθεσής τους προς χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), και κάθε συναφή προς αυτά υπηρεσία.

2. Η παραγωγή και διάθεση/πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

3. Η ανάπτυξη, αξιοποίηση, διαχείριση και εν γένει εκμετάλλευση πάσης φύσεως ακινήτων ιδιόκτητων ή μη.

4. Η αγορά, μίσθωση και γενικά η με οποιοδήποτε τρόπο και νομική μορφή απόκτηση εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί ακινήτων.

5. Η μελέτη, κατασκευή, ανέγερση, ανακατασκευή, αναμόρφωση, ανάπλαση και εν γένει αξιοποίηση κτιρίων, προσωρινών κατασκευών και κτιριακών εγκαταστάσεων κάθε είδους, αστικών ή μη, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων, καταστημάτων ή εν γένει εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας (όπως κέντρα διασκέδασης, μπαρ,καφετέριες, εστιατόρια, παιδικές χαρές, εγκαταστάσεις λούνα παρκ, κινηματογράφοι,θέατρα, κ.ά.),αιθουσών ποικίλων χρήσεων (όπως συνεδρίων, καλλιτεχνικών ή πολιτιστικώνεκδηλώσεων, μουσειακών εκθεμάτων, ενυδρείων, πλανητάριων, κ.α.),αθλητικών εγκαταστάσεων κάθε φύσης, εργαστηρίων παραγωγής τροφίμων, σταθμών στάθμευσης και εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

6. Η διαχείριση, συντήρηση, εκμίσθωση, υπομίσθωση, πώληση καθώς και την με δικά της μέσα και για λογαριασμό της λειτουργία όλων των ανωτέρω.

7. Η παροχή τεχνικών και οικονομικών συμβoυλώv για θέματα αξιοποίησης ακινήτων.

8. Η εκπόνηση κάθε φύσεως μελετών και η παροχή συμβουλών για θέματα οργάνωσης και εκμετάλλευσης των παραπάνω επενδύσεων.

9. Η διενέργεια εκτιμήσεων ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της Εταιρείας ή τρίτων.

10. Η εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων για την απόκτηση γης και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

11. Η παροχή υπηρεσιών προς υποστήριξη λειτουργικών αναγκών επιχειρήσεων σε οποιονδήποτε τομέα της οικονομικής ζωής, και ειδικότερα επιχειρήσεων με συναφείς προς την λειτουργία και εκμετάλλευση των ανωτέρω σκοπούς (όπως κέντρα αναψυχής, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, σταθμούς αυτοκινήτων, κ.λ.π.)

12. Η εισαγωγή, εμπορία πάσης φύσεως ειδών, υλών και εμπορευμάτων, προϊόντων, εργαλείων ή μηχανημάτων που έχουν σχέση με την κατασκευή, τον εξοπλισμό και την λειτουργία των ανωτέρω, καθώς και την αντιπροσώπευση ελληνικών ή αλλοδαπών εταιριών κατασκευής ή εμπορίας τέτοιων ειδών.