Πού εστιάζουν οι νέες επενδυτικές κινήσεις της Ελινόιλ

Πού εστιάζουν οι νέες επενδυτικές κινήσεις της Ελινόιλ
Τρίτη, 03/10/2023 - 06:34

Στις επενδύσεις εστιάζει η Ελινόιλ, επικεντρώνοντας στην επέκταση του δικτύου της, στην εντονότερη παρουσία στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και συνολικά στην ενεργειακή μετεξέλιξη του ομίλου.

Ενδεικτική είναι η εμπορική πολιτική που ακολουθεί ο Όμιλος στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και η οποία στοχεύει:

-Στην ανάπτυξη του δικτύου με απόκτηση πρατηρίων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στη συνέχιση της διεύρυνσης του πελατολογίου μας στην αγορά της βιομηχανίας και των μαρινών.

-Στην ανάπτυξη νέων αγορών και νέων προϊόντων στην δραστηριότητα του διεθνούς εμπορίου.

-Στην αύξηση του μεριδίου μας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

-Στην υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στην ενεργειακή μετεξέλιξη της Ελινόιλ σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο.

Αυτή η μετεξέλιξη επιδιώκεται με:

1. Την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε 30 πρατήρια για το 2023, υλοποιώντας την συμφωνία με την ΔΕΗ που προβλέπει στην τριετία την τοποθέτηση φορτιστών στο δίκτυο της Ελίν πανελλαδικά.

2. Την ολοκλήρωση 3 μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων στον Ασπρόπυργο και στον Βόλο.

3. Την ολοκλήρωση της επένδυσης για δημιουργία ενός σταθμού ανεφοδιασμού στην Αττική CNG-LNG στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΛΙΝ-BLUE GRID.

Είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο εξάμηνο του 2023 η Ελινόιλ επένδυσε σε εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων 168.238 ευρώ, για εγκαταστάσεις στερεών καυσίμων 25.200 ευρώ, στο δίκτυο πρατηρίων 809.793,61 ευρώ, σε έργα σχετικά με φωτοβολταϊκά 25.745 ευρώ, σε μεταφορικά μέσα και μέσα αποθήκευσης 56.386 ευρώ, σε εξοπλισμό γραφείων και σε μηχανοργάνωση 94.255 ευρώ.