Enel: Κοντά στη γενιά της πράσινης μετάβασης

Enel: Κοντά στη γενιά της πράσινης μετάβασης
Τρίτη, 11/07/2023 - 14:42

Υποδεχτήκαμε μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Αιολικό Πάρκο Μαρτίνο, στη Φθιώτιδα.

Υλοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά από προγράμματα που ως στόχο έχουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων σχετικά με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποδεχτήκαμε και ξεναγήσαμε στοΑιολικό μαςΠάρκοΜαρτίνο, στη Φθιώτιδα, πάνω από 40 φοιτητές της σχολήςΗλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστώντου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Η ομάδα των φοιτητών απαρτίζει το Power & Energy Societyτου Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers) στο ΕΜΠ,του οποίου κύριος πυλώνας είναι η επιστημονική γνώση στον τομέα της ενέργειας, η κλιματική αλλαγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δίπλα στη νέα γενιά

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μαρτίνο, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης του πάρκου. Στη συνέχεια, είδαν από κοντά τους μηχανισμούς λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας, συνομιλώντας με μηχανικούς της εταιρείας μας για τις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα και τις καινοτομίες αποθήκευσης, υβριδοποίησης και repowering.

Τέλος, συζήτησαν με στελέχη μας για τις προοπτικές εργασίας σε εταιρείες ενέργειας και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών. Άλλωστε, ο κλάδος αναπτύσσεται ραγδαία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, και οι σημερινοί φοιτητές είναι αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώσουν την πράσινη μετάβαση, κατακτώντας νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες

Η δράση αυτή εντάσσεται στις εκπαιδευτικές μας πρωτοβουλίες για να φέρουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στην πράσινη ενέργεια. Άλλωστε, υλοποιούμε από το 2014 τοεκπαιδευτικό πρόγραμμα "Energy On The Go", με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των εφαρμογών τους στην καθημερινή ζωή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/07/2023 - 19:40