Η Enel δίνει νέα πνοή σε έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Αττικής

Η Enel δίνει νέα πνοή σε έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Αττικής
Τρίτη, 27/06/2023 - 14:55

Με το βλέμμα στραμμένο προς ένα «πράσινο» μέλλον, οργανώσαμε εθελοντισμό καθαρισμό στη Βραυρώνα.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας. Έτσι, επικεντρώνουμε τις δραστηριότητές μας μας στη διασφάλιση της βιωσιμότητας, στη διατήρηση του φυσικού οικοσυστήματος σε ισορροπία και στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πιστοί στη δέσμευσή μας για ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών, καιστο πλαίσιο του εθελοντικού μας προγράμματος «Be The Hero»,πραγματοποιήσαμε μία ακόμα δράση καθαρισμού στην περιοχή του υδροβιοτόπου της Βραυρώνας, στηρίζοντας τον σκοπό του εθελοντικού κινήματος«Save Your Hood».

Συμβάλλοντας στην προστασία της φύσης

Ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Αττικής, ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000, βρίσκεται στην περιοχή της Βραυρώνας, στην εκβολή του ποταμού Ερασίνου, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο, σύνθετο οικοσύστημα και ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, μέσα στα χρόνια, το πανέμορφο φυσικό τοπίο βάλλεται από τη ρίψη απορριμμάτων.

Η ομάδα των εργαζομένων μας, μαζί με τα παιδιά τους, επισκέφθηκε την περιοχή και μαζί με το εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood» ξεκίνησε τον καθαρισμό της έκτασης γύρω από τον υδροβιότοπο. Συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων αλλά και υλικών προς ανακύκλωση, όπως πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες αλουμινίου, συμβάλαμε καθοριστικά στην αναδιαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 3.300 λίτρα απορριμμάτων, σε ακτογραμμή που ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο.

Συνεχής δέσμευση για καθαρό περιβάλλον

Σε συνέχεια τουκαθαρισμού στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας,τον περασμένο Νοέμβριο, αποδείξαμε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία μας σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Στόχος αυτή τη φορά ήταν η εθελοντική μας ομάδα να δώσει νέα πνοή στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας και να στείλουμε, όλοι μαζί, έναν ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.

Σε απόλυτη συνάρτηση με την παγκόσμια στρατηγική και στόχους μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εμπλέκοντας ενεργά τους ανθρώπους μας προς την επίτευξη του οράματός για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω της πράσινης μετάβασης.

Η κοινωνική συνεισφορά στο επίκεντρο των δράσεων μας

Η κοινωνική συνεισφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μας ενεργειών, γι΄αυτό και τον Σεπτέμβριο του 2022 δημιουργήσαμε το εθελοντικό πρόγραμμα, «Be The Hero». Η πρωτοβουλία «Be the Hero» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας σε συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα, αξιοποιώντας την υπευθυνότητα και την ανάγκη να είμαστε δραστήριοι σε ζητήματα που μας αφορούν, πράγματα που αποτελούν βασικές μας αξίες. Το πρόγραμμα, μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει πέντε δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικής προστασίας, μεταξύ των οποίων και οι δράσεις εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα και τη Βραυρώνα.

Παράλληλα, αποδεικνύουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Οι πρωτοβουλίες μας για τη Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με τη συγκεκριμένη δράση να εντάσσεται στους Στόχους 13: Δράση για το Κλίμα, 15: Ζωή στη Στεριά και 17:Συνεργασία για τους Στόχους.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο

Τελευταία τροποποίηση στις 28/06/2023 - 08:17