Η Macquarie κοντά στην εξαγορά της Enel Green Power Greece

Η Macquarie κοντά στην εξαγορά της Enel Green Power Greece
Τετάρτη, 05/04/2023 - 14:24

Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις κι όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις αναμένονται το Πάσχα.

Στο σχεδιασμό της μητρικής εταιρείας στόχος είναι η πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δεσμευτικό όρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enel Green Power έλαβε μη δεσμευτικές προσφορές από τη Macquarie, την KKR, την Antin Group και τη State Grid of China για το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 551 MW, εκ των οποίων τα 368 MW αιολικά, 94,2 MW PV και 19,3 MW υδροηλεκτρικά είναι ήδη σε λειτουργία και ένα φωτοβολταϊκό 70 MW στην Κοζάνη αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη επενδυτική κίνηση της Macquarie, αφού κατέχει και το 49% του φορέα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Enel πούλησε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στη Ρουμανία στη ΔΕΗ, ενώ ενδιαφέρεται επίσης να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο Περού, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ελληνική επιχείρηση της Enel Green Power θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον επικεφαλής της Ευρώπης Αριστοτέλη Χαντάβα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ένωσης SolarPower Europe.