Σολτς: Κατασκευή 4 – 5 ανεμογεννητριών ημερησίως για τον στόχο επέκτασης των ΑΠΕ

Σολτς: Κατασκευή 4 – 5 ανεμογεννητριών ημερησίως για τον στόχο επέκτασης των ΑΠΕ
Unsplash
Δευτέρα, 06/02/2023 - 17:27

Στην κατασκευή 4 – 5 ανεμογεννητριών ημερησίως θα πρέπει να προχωρήσει η Γερμανία προκειμένου να επιτύχει τους στόχους επέκτασης των ΑΠΕ μέχρι το 2030.

Ο επιδιωκόμενος ρυθμός ανάπτυξης μέχρι το 2030 θα πρέπει να είναι «τέσσερις έως πέντε ανεμογεννήτριες ημερησίως», ανέφερε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς σε συνέντευξή του στην Bild.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Clean Energy Wire, η κυβέρνηση καταρτίζει ειδικό σχέδιο για την απαιτούμενη ισχύ που χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μερίδιο ΑΠΕ 80% στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. «Οτιδήποτε δεν επιτευχθεί εγκαίρως θα πρέπει να αντισταθμιστεί» ανέφερε ο Σόλτς.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την δυναμική των προηγούμενων μηνών, την ‘ταχύτητα της Γερμανίας’ για να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο στην κατηγορία της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και να μειώσουμε την εξάρτησή μας σε φυσικό αέριο, άνθρακα και πετρέλαιο».

Επιπρόσθετα, ο καγκελάριος είπε πως η ταχύτερη υλοποίηση υποδομών αποτελεί κρίσιμη παράμετρο στις προσπάθειες της Γερμανίας προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και να αντιμετωπίσει τους φόβους μιας επικείμενης αποβιομηχάνισης λόγω της ενεργειακής κρίσης.