EDPR: Νέο αιολικό πάρκο εγκαινίασε στην Ιταλία

EDPR: Νέο αιολικό πάρκο εγκαινίασε στην Ιταλία
Unsplash
Δευτέρα, 19/09/2022 - 18:45

Ένα νέο αιολικό πάρκο εγκαινίασε η EDP Renewables στην Ιταλία και συγκεκριμένα το αιολικό πάρκο Craco-Stigliano στη Basilicata της Ιταλίας.

Στην εγκατάσταση Craco-Stigliano λειτουργούν 10 ανεμογεννήτριες ισχύος 3,5 MW έκαστη, με συνολική ισχύ 35 MW. Το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει 79GWh/έτος, με αποτέλεσμα την ετήσια αποφυγή 37.250 τόνων εκπομπών CO2, και θα παρέχει ενέργεια σε 26.280 νοικοκυριά.

Εκτός από το αιολικό πάρκο, η EDPR έχει επίσης κατασκευάσει την υποδομή για τη σύνδεση με το δίκτυο, όπου το πάρκο συνδέθηκε στα τέλη Αυγούστου. Με τη νέα αυτή εγκατάσταση, η συνολική εγκατεστημένη ισχύ της EDPR στην Ιταλία ανέρχεται στα 463 MW.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο διευθύνων σύμβουλος της EDPR, Miguel Stilwell d'Andrade, δήλωσε: «Η ενεργειακή κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και η ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη για ενεργειακή ανεξαρτησία, μας ωθούν να εντείνουμε τη δέσμευσή μας για την προμήθεια και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Με τα εγκαίνια αυτού του νέου αιολικού πάρκου η EDP συμβάλλει γεμάτη περηφάνεια στο να καταστεί η Ιταλία πιο πράσινη και ενεργειακά ανεξάρτητη.»

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Francesco Micucci, δήμαρχος του Stigliano και ο Vincenzo Lacopeta, δήμαρχος του Craco, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε ως κοινότητα σε αυτόν τον σπουδαίο σκοπό εθνικού ενδιαφέροντος. Το εν λόγω έργο αποτελεί σαφή απόδειξη της αφοσίωσης της περιοχής μας στην περιβαλλοντική άμυνα και τη βιωσιμότητα.»

Τελευταία τροποποίηση στις 20/09/2022 - 08:03