Κοκορότσικος, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Η ενεργειακή μετάβαση ευκαιρία για παραγωγή ελληνικής τεχνολογίας

Κοκορότσικος, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Η ενεργειακή μετάβαση ευκαιρία για παραγωγή ελληνικής τεχνολογίας
Unsplash
Τετάρτη, 29/06/2022 - 17:38

Το ζήτημα της ελληνικής προστιθέμενης αξίας στον ενεργειακό μετασχηματισμό έθεσε σήμερα μιλώντας στο Συνέδριο «GreenDealGreece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό» ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ κ. Πάρις Κοκορότσικος.

Όπως ανέφερε ο μετασχηματισμός δεν πρέπει να γίνει αποκλειστικά με κινέζικα φωτοβολταϊκά και δανέζικες ανεμογεννήτριες.

Ο κ. Κοκορότσικος τόνισε ότι ο χώρος της ενέργειας δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για παραγωγή ελληνικής τεχνολογίας, πέρα από τα βασικά συστήματα (φωτοβολταϊκά και αιολικά), σε τομείς όπως η αποθήκευση ενέργειας (μπαταρίες), το υδρογόνο, η έξυπνη διαχείριση της ζήτησης, η κυκλική οικονομίας, η αξιοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα.

Σημείωσε ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα ελληνικών εταιριών που συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ, είναι εξαγωγικές ενώ 50 επιχειρήσεις έχουν διεθνή ανταγωνιστικότητα και παρουσία.

Ανέφερε εξάλλου ότι πέρα από τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες υπάρχουν και οι σταθερές στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε, όπως η βιομηχανική πολιτική την οποία επανέφερε η ΕΕ με στόχο την δημιουργία ευρωπαϊκής τεχνολογίας και την απεξάρτηση από την τεχνολογία χωρών της Άπω Ανατολής, αλλά και οι ειδικές πολιτικές για το υδρογόνο και την αποθήκευση ενέργειας.