Οικονόμου (ΚΑΠΕ): Χρειαζόμαστε ΑΠΕ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανση και ψύξη

Οικονόμου (ΚΑΠΕ): Χρειαζόμαστε ΑΠΕ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανση και ψύξη
Unsplash
Τετάρτη, 29/06/2022 - 16:59

Στη σημασία των ΑΠΕ αλλά και της τεχνολογίας αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Σπύρος Οικονόμου μιλώντας στο Συνέδριο «GreenDealGreece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό».

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ προέβλεψε ότι ως το 2030 θα δούμε εξαιρετικές παρεμβάσεις από τους πολίτες στον ενεργειακό τομέα προκειμένου ο καθένας να διαχειρίζεται την ενέργεια μόνος του.

«Ήδη σήμερα υπάρχουν 60-70.000 παραγωγοί ενέργειας από ΑΠΕ. Μόνο στα φωτοβολταϊκά στέγης έχουμε 40.000 φυσικά πρόσωπα. Χρειαζόμαστε ανανεώσιμες πηγές για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θέρμανση και ψύξη σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας. Η τεχνολογία προωθεί την ανεξαρτητοποίησή μας», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σημασία νέων τεχνολογιών όπως το υδρογόνο, το βιομεθάνιο, η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και τα μικροδίκτυα ενώ τόνισε ακόμη ότι το GreenDeal είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πλέγμα 13 νομοθετικών παρεμβάσεων με προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.