Παπαδόπουλος: Συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό

Παπαδόπουλος: Συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό
Unsplash
Τετάρτη, 29/06/2022 - 18:07

Στον ενεργειακό τυφώνα που πλήττει την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» κ. Θοδωρής Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο «GreenDealGreece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό».

«Διαφαινόταν το πρόβλημα και ήρθε ο πόλεμος να το οξύνει και να κάνει πιο επιτακτική την ενεργειακή μετάβαση», ανέφερε. Όπως υπογράμμισε το σημείο αναφοράς για τη μετάβαση είναι το ενεργειακό …τρίλημμα, το οποίοι αποτυπώνεται ως ασφάλεια, οικονομία και περιβάλλον.

«Και τα τρία αυτά στοιχεία συνηγορούν ότι η λύση είναι μονοσήμαντη και είναι οι ΑΠΕ», σημείωσε. Κι αυτό διότι είναι η πιο φιλική μορφή ενέργειας, οπότε ο παράγοντας της προστασίας του περιβάλλοντος είναι διασφαλισμένος, είναι πλέον η πιο φθηνή ενέργεια ενώ όσον αφορά στην ασφάλεια εφοδιασμού καλύπτεται από τις τεχνολογίες αποθήκευσης.

Είναι ευκαιρία για τη χώρα, όπως είπε, να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα, δηλαδή το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό. Έθεσε ωστόσο ως επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών _ διασυνδέσεις, δίκτυα και μονάδες αποθήκευσης.