Διπλή βράβευση της HELLENiQ Upstream στο 4th Operators Forum

Διπλή βράβευση της HELLENiQ Upstream στο 4th Operators Forum
Τετάρτη, 27/12/2023 - 12:18

Δύο βραβεία για τη HELLENiQ Upstream για την «Υποδειγματική Αποτελεσματικότητα» και την «Εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών ως προς την διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Δύο βραβεία - από τα τέσσερα που δόθηκαν συνολικά - απονεμήθηκαν στη HELLENiQ Upstream, θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο του 4th Operators Forum.

To Forum αποτελεί την ετήσια συνάντηση Αδειοδοτούσας Αρχής (ΕΔΕΥΕΠ) και των Επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, σχετικά με την προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ερευνητικών εργασιών και την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).

Η ΕΔΕΥΕΠ βράβευσε τη HELLENiQ Upstream για την «Υποδειγματική Αποτελεσματικότητα», σχετικά με την επιτάχυνση των ερευνητικών της προγραμμάτων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο (Θαλάσσια περιοχή 10) και τη Θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» και την εκτέλεση δισδιάστατων (2D) και τρισδιάστατων (3D) γεωφυσικών καταγραφών σε λιγότερο από ένα έτος. Η δεύτερη διάκριση «Εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών ως προς την διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος» απονεμήθηκε για την αποτελεσματική διεξαγωγή θαλάσσιων γεωφυσικών εργασιών, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με απόλυτο σεβασμό στη θαλάσσια ζωή.

Τη HELLENiQ Upstream εκπροσώπησαν ο κ. Τάσος Βλασσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Γιώργος Μυκονιάτης, Διευθυντής ΥΑΠ, ενώ η βράβευση έγινε από την κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στο Forum συμμετείχαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΕΠ, εκπρόσωποι του Υπουργείου και των εταιρειών ExxonMobil και Energean.