8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Annual Sustainability Summit)

8ο Ετήσιο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Annual Sustainability Summit)
Τρίτη, 05/12/2023 - 15:56

Περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και απόφοιτοι παρακολούθησαν το 8ο Annual Sustainability Summit με τίτλο «Sustainability-ESG Manager: Leading the Low Carbon Economy Transition” που διοργάνωσε τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα σε ένα γόνιμο διάλογο που αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα, τάσεις και προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία.

Ο Καθηγητής Eric Soderquist, Διευθυντής του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Bιώσιμης Ανάπτυξης του MBA International, στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στις νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα στελέχη που ασχολούνται με θέματα Βιωσιμότητας-ESG.

Στο συνέδριο και panel που συντόνισε ο κ Νίκος Αυλώνας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τρία διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς. Η κυρία Έλενα Αθουσσάκη, Chief Sustainability Officer στην Motor Oil Group, παρουσίασε τη θέση που έχει η βιώσιμη ανάπτυξη στη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης και στρατηγικής και τον ρόλο των εξειδικευμένων στελεχών στην υλοποίηση των εταιρικών στόχων. Ο κύριος Σπύρος Κίντζιος, Director, Corporate Development στη UNI-PHARMA Kleon Tsetis Pharmaceutical Laboratories S.A. και απόφοιτος του MBA International, εξήγησε γιατί μια εταιρία αξίζει να επενδύσει σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ποια είναι το οφέλη που μπορεί να αποκομίσει, αλλά και τους κινδύνους που θα πρέπει να λάβει υπόψη της στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα. Η κυρία Ευαγγελία Γκλεζάκου, Senior Sustainability Manager στην DIMAND S.A., μίλησε για τους ρόλους που καλείται να εκπληρώσει ένας Sustainability Manager και τις ικανότητες που πρέπει να έχει για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται καθημερινά.

Κατά την διάρκεια του Sustainability Summit δόθηκαν επίσης ειδικές διακρίσεις σε Ηγέτες και Managers της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν υλοποιήσει, διαχρονικά, σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες με άξονα το περιβάλλον και την κοινωνία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας τους. Συγκεκριμένα, βραβεία παρέλαβαν οι: Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της Loulis Food Ingredients Α.Ε., Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Sani/Ikos, Νένα Κεβορκιάν Παλαντζιάν, Corporate Social Responsibility Director της EUROPA και Λήδα Βιτουλαδίτου, Sales & Marketing Director της ΜΕΓΑ Α.Ε. Ειδικό βραβείο για τη συμβολή της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής, έρευνας και καινοτομίας μέσα από το Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA δόθηκε στoν δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Τέλος, βραβεύθηκαν δυο φοιτητές του MBA International, ο Μάριος Νικολάου και ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης για την υψηλή απόδοσή τους στο μάθημα Διεθνείς Στρατηγικές και Αναφορές Βιωσιμότητας και την επαγγελματική τους απασχόληση με θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2023 - 15:58