Σήμερα ξεκινάει το 3ο Συνέδριο Ενέργειας από το ΔΙΠΑΕ - Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση

Σήμερα ξεκινάει το 3ο Συνέδριο Ενέργειας από το ΔΙΠΑΕ - Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση
Παρασκευή, 20/10/2023 - 10:39

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει, στo πλαίσιo του ΠΜΣ «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» το μεγαλύτερο συνέδριο ενέργειας στην Ελλάδα με τίτλο: «3ο Συνέδριο Ενέργειας: Ασφάλεια Εφοδιασμού – Ενεργειακές Αγορές στη μετάβαση» την Παρασκευή 20/10/2023 και το Σάββατο 21/10/2023.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρύτανης του Δι.Πα.Ε. Καθ. κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, και έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης, η Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Σδούκου, ο Υφ. Εσωτερικών, κ. Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Κοιν. Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο ‘Α Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Βλαχογιάννης και ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Φινοκαλιώτης.

Συμπληρωματικά προς τη δυναμική συμμετοχή της Ρ.Α.Α.Ε.Υ., προσωπικότητες από Ενεργειακούς Φορείς και Επιχειρήσεις, καθώς και από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο, συμμετέχοντας με ενδιαφέρουσες ομιλίες στις ακόλουθες ενότητες:

  1. Η Ρυθμιστική Πολιτική σε περιόδους Ενεργειακής Κρίσης και Μετάβασης
  2. Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ενεργειακή μετάβαση
  3. Ενεργειακές Υποδομές στην περίοδο της Μετάβασης
  4. Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας στην Ενεργειακή Μετάβαση
  5. Πολιτική Υδάτων
  6. Πολιτική Υδρογονανθράκων

Το Συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Υποστήριξης δράσεων Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (“ΕΣΠΑ– Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”).