Έρχεται νέο Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις

Έρχεται νέο Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις
Κυριακή, 01/10/2023 - 07:02

Νέα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας έρχονται για τις επιχειρήσεις. Ανάμεσα σε αυτά το Αλλάζω Συσκευή.

Τρία προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις πρόκειται να προκηρυχθούν ως το τέλος του έτους, όπως επισημαίνει σε δήλωσή της η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Αυτά είναι το «Εξοικονομώ Επιχειρώ», το «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις» και το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Σδούκου είπε: «Τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκαν μια σειρά από προγράμματα που απευθύνονταν στα νοικοκυριά και ειδικές ομάδες όπως τους νέους, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πλέον για το επόμενο διάστημα στρέφουμε την προσοχή μας στις επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύουμε να βγάλουμε τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για το “Εξοικονομώ Επιχειρώ" για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων των επιχειρήσεων, το "Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις” για την αντικατάσταση του παλαιού και ενεργοβόρου εξοπλισμού και το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις” που θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες και βιομηχανίες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να μειώσουν ορατά το ενεργειακό κόστος. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες υπηρετούν τον στόχο για την ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία που θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, η οποία θα προέρχεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές. Αυξάνουμε έτσι την ανθεκτικότητά μας στις κρίσεις, ενισχύουμε την ενεργειακή μας αυτονομία και προστατεύουμε το περιβάλλον με την μεγάλη μείωση των ρύπων».