Energy Solutions Made in Germany| Ημερίδα και Β2Β meetings

Energy Solutions Made in Germany| Ημερίδα και Β2Β meetings
Τετάρτη, 28/06/2023 - 13:45

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK), το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει μέχρι και αύριο 29 Ιουνίου, μία επιχειρηματική αποστολή με 8 γερμανικές εταιρείες από τον κλάδο Ενέργειας με έμφαση στα συστήματα αποθήκευσης για ΑΠΕ και υποδομές φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικών B2B meetings, σήμερα και αύριο, με τις συμμετέχουσες εταιρείες από Γερμανία, με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών και συνεργειών.

Τα εθνικά σχέδια για την διείσδυση των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή και την προώθηση του εξηλεκτρισμού των μετακινήσεων σε συνδυασμό με την έλλειψη διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου στην Ελλάδα καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα συστήματα αποθήκευσης, που μπορούν να προσφέρουν λύσεις για την εκμετάλλευση της πλεονάζουσας πράσινης ενέργειας. Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση, η οποία αποτελεί μια σημαντική λύση εξυπηρετώντας περιβαλλοντικούς στόχους, όπως η μείωση των εκπομπών CO2 αλλά και η απεξάρτηση από το πετρέλαιο, απαιτεί τη λειτουργεία ενός ολιστικού έξυπνου συστήματος μεταφορών.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής,8 γερμανικές εταιρείεςαπό τον τομέα της ενέργειας θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων. Μεταξύ αυτών θα παρουσιαστούν σύγχρονες λύσεις που συνδυάζουν ΑΠΕ και συστήματα αποθήκευσης με τη χρήση μπαταριών, προσφέροντας λύσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υβριδικά συστήματα για την αποθήκευση πράσινης ενέργειας σε θερμότητα για βιομηχανίες καθώς και επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου (H2). Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης σύγχρονες εφαρμογές ελέγχου και διαχείρισης των υποδομών και δικτύων μπορούν να φροντίσουν για την βέλτιστη ποιότητα ηλεκτροφώτισης, ενώ κινητές μονάδες φόρτισης και μπαταρίες προσφέρουν λύσεις για την ευελιξία και επιτυχημένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Στο πλαίσιο της αποστολής θα δοθεί σε ελληνικές επιχειρήσεις η δυνατότητα προσωπικών B2B συναντήσεων με τους συμμετέχοντες από τη Γερμανία για τη διερεύνηση δυνατοτήτων διμερούς συνεργασίας.