Στις 8 Ιουνίου το συνέδριο “Think Green, Go Sustainable”

Στις 8 Ιουνίου το συνέδριο “Think Green, Go Sustainable”
Δευτέρα, 29/05/2023 - 10:13

Εκδηλώσεις Εταίρων της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ Δεξιότητες για βιώσιμες, ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες

Η Verimpact, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου σας προσκαλούν με χαρά σε δύο εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Εταίρων της Πράσινης Εβδομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το Συνέδριο “Think Green, Go Sustainable!” θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο King George στο διάστημα 09:00 – 14.00, ενώ το σεμινάριο Sustainable Finance Workshop θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 16:00, στην αγγλική γλώσσα.

Συνέδριο “Think Green, Go Sustainable!”

Η βιωσιμότητα ξεκινά από τις καθημερινές μας επιλογές. Η νοοτροπία μας, το πώς ψωνίζουμε, το πώς καταναλώνουμε καθορίζουν τον κόσμο και την κοινωνία μας. Πώς μπορούν οι καταναλωτές να αναγνωρίσουν βιώσιμες εταιρείες και προϊόντα και πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να σχεδιάσουν λύσεις και προϊόντα για τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας με γνώμονα τη βιωσιμότητα;

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Κοινωνίας των Πολιτών, του χώρου της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης θα συζητήσουν για ένα εύρος θεμάτων που περιλαμβάνουν τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις, τη βιωσιμότητα και την ανάγκη υιοθέτησης ενός «πράσινου» τρόπου ζωής και κατανάλωσης, καθώς και την εκπαίδευση σε πράσινες δεξιότητες, τον βιώσιμο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών και την αξία της ανακύκλωσης.

Sustainable Finance Workshop

Αντίστοιχα, στο δίωρο διαδικτυακό Sustainable Finance Workshop, καταξιωμένοι ομιλητές από τον χώρο της βιομηχανίας καθώς και από τον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα θα συζητήσουν θέματα σχετικά με τη βιώσιμη οικονομία και χρηματοδότηση, το ESG, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τις βιώσιμες επενδύσεις, καθώς και τις επενδυτικές στρατηγικές σχετικά με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εκδηλώσεις στους ακόλουθους συνδέσμους: Συνέδριο “Think Green, Go Sustainable!”: https://www.eventbrite.co.uk/e/think-green-go-sustainable-tickets-642741034737.

Sustainable Finance Workshop: https://www.eventbrite.co.uk/e/sustainable-finance-workshop-tickets642219635217

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος πραγματοποιείται από το Σάββατο 3 Ιουνίου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και φέτος είναι αφιερωμένη στις δεξιότητες για βιώσιμες, ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες. Μάθετε περισσότερα στο https://green-week.event.europa.eu/index_en