Προβληματισμός και ανησυχία για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου

Προβληματισμός και ανησυχία για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου
Τετάρτη, 05/04/2023 - 06:52

Γενικότερα, στο ΔΣ του ΕΒΕΠ εκφράστηκε προβληματισμός και ανησυχία για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου κατά 8% στα 84 δολάρια, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Το Logistic Center της ΟΛΠ Α.Ε. δεν θα γίνει στο Θριάσιο, θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. YU Zeng Gang στο ΔΣ του ΕΒΕΠ ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις ο ίδιος είπε ότι, κοντά στον Οκτώβρη, θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan.

Γενικότερα, στο ΔΣ του ΕΒΕΠ εκφράστηκε προβληματισμός και ανησυχία για την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου κατά 8% στα 84 δολάρια, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και να δημιουργήσει ένα «πληθωριστικό τσουνάμι» στον ήδη υψηλό δομικό ευρωπαϊκό πληθωρισμό.

Με τη θερινή περίοδο να έχει, επί της ουσίας, ανοίξει και προ των εορτών του Πάσχα, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ανανέωσε την πολιτική στήριξης της προβολής της επιχειρηματικής κοινότητας του πειραϊκού χώρου και του «city branding» για την πόλη του Πειραιά, δηλώνοντας αρωγό της πρωτοβουλίας του Δήμου Πειραιά για τη διοργάνωση του ετήσιου εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας».

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο σε ανακοινωσή του «την συνεδρίαση του Δ.Σ. παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. YU Zeng Gang, και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει θέσεις και απόψεις με τα μέλη της Διοίκησης για θέματα που αφορούν στις λειτουργίες του λιμανιού και το επίπεδο εμπλοκής της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, με αιχμή τα logistics, τους τροφοεφοδιασμούς, αλλά και τη ναυπηγοεπισκευή. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου τόνισαν την αναγκαιότητα περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι, αναφορικά με τις ναυπηγοεπισκευές, η τοπική κοινωνία επιθυμεί, τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά. Κατόπιν πολλών ερωτήσεων σχετικά με το Master Plan και την υλοποίησή του, ο πρόεδρος της ΟΛΠ είπε ότι, κοντά στον Οκτώβρη, θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan. Τέλος, σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για το Logistic Center, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. «αποκάλυψε» ότι αυτό θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου».