Εθελοντική αιμοδοσία ΑΝΑΚΕΜ στις 24 Απριλίου 2023

Εθελοντική αιμοδοσία ΑΝΑΚΕΜ στις 24 Απριλίου 2023
Τρίτη, 04/04/2023 - 14:19

Η ΑΝΑΚΕΜ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας η οποία χαρακτηρίζει την δεκάχρονη πορεία της, προχώρησε στη δημιουργία τουΣυλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών με την ονομασία ΑΝΑΚΕΜ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΖΩΗΣ», με αριθμό μητρώου 16360.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης, αγάπης και ευθύνης, αξίες από τις οποίες διαπνέονται οι εργαζόμενοι, τα στελέχη και οι συνεργάτες της ΑΝΑΚΕΜ.

Η ανάγκη για αίμα είναι τεράστια. Η Ελλάδα χρειάζεται ετησίως 600.000 μονάδες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών της, όμως οι ενεργοί εθελοντές αιμοδότες μπορούν να καλύψουν σήμερα μόνον το 65% των εθνικών αναγκών.

Με τις σκέψεις αυτές σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη του Συλλόγου μας, να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει κανείς στον συνάδελφο, στον συνεργάτη, σε έναν άγνωστο ή ακόμη και στην οικογένειά του και στον ίδιο τον εαυτό του γιατί “μπορεί αύριο να είμαι εγώ αυτός που θα το χρειαστώ». Οι έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστούν μετάγγιση αίματος, την ώρα που οι Εθελοντές Αιμοδότες αγγίζουν μόλις το 1,5%. Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι, ότι και εμείς μπορεί αύριο να χρειαστούμε αίμα και ας προσφέρουμε 10’ από το χρόνο μας!

Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη. Μία φιάλη αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές. Εάν είσαι υγιής, δήλωσε τη συμμετοχή σου στην εθελοντική αιμοδοσία της 24ης Απριλίου στα γραφεία της ΑΝΑΚΕΜ στη Θεσσαλονίκη ή απευθύνσου στον πλησιέστερο σταθμό αιμοδοσίας,αναφέρονταςτον αριθμό μητρώου 16360.

Post.png