Εκδήλωση ΣΒΕ με θέμα: «Cyber Security: Απειλές για τις επιχειρήσεις και θωράκιση των δεδομένων τους»

Εκδήλωση ΣΒΕ με θέμα: «Cyber Security: Απειλές για τις επιχειρήσεις και θωράκιση των δεδομένων τους»
Πέμπτη, 16/02/2023 - 15:56

Στις 15 Φεβρουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), διοργάνωσε, στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη επιτυχία, εκδήλωση με θέμα: «Cyber Security: Απειλές για τις επιχειρήσεις και θωράκιση των δεδομένων τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποίησε εισήγηση ο κ. Γιώργος Πετράκης, Managing Director της Automation System Hellas και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Ψηφιοποίηση – Industry 4.0» του ΣΒΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση των απειλών για τις επιχειρήσεις από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν:

  • ο κ. Γιώργος Νώλης, Chief Executive Officer της Lancom Ltd αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες Κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα το 2022 και πως θα μπορούσαν να αποφευχθούν, επισημαίνοντας ότι κάθε επιχείρηση όσο και αν προστατεύεται πρέπει να θεωρεί δεδομένο ένα ενδεχόμενο χτύπημα ransomware.
  • ο κ. Ηρακλής Καναβάρης, Principal, Risk Advisory, Cyber Risk της Deloitte μίλησε για την εξέλιξη της Κυβερνοασφάλειας στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αναφέρθηκε σε μελέτη της Deloitte, επισημαίνοντας τον ρόλο του Cyber Security ως συνεχώς αυξανόμενου παράγοντα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
  • η κα Χαρά Βασιλειάδου, Commercial Director, Census SA μίλησε για την «Αλίκη στη Χώρα του Cyber Security» και την αναγκαιότητα να «χτίσουν» οι επιχειρήσεις τη δική τους στρατηγική γύρω από το security.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.