To Mediterranean College «ανοίγει» τον φάκελο Βιώσιμη Ανάπτυξη

To Mediterranean College «ανοίγει» τον φάκελο Βιώσιμη Ανάπτυξη
Πέμπτη, 02/02/2023 - 08:22

Ημερίδα: «ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη: Επενδύοντας στο Περιβάλλον & στον Άνθρωπο»

Το Mediterranean College, το 1οΙδιωτικό Αγγλόφωνο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Ελλάδας, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιβαλλοντικές δράσεις και πίστη στην έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00-20:00, στις εγκαταστάσεις του (MC Lecture Hall, Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 5οςόρ.), την Ημερίδα με θέμα:«ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη: Επενδύοντας στο Περιβάλλον & στον Άνθρωπο».

Επίτιμη προσκεκλημένη & βασική ομιλήτρια της Ημερίδας θα είναι η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συμπρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη (UN SDSN), Συμπρόεδρος του UN SDSN Greece, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων & Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE). Η Ημερίδα τελεί υπό τις Αιγίδες των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων. Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κ. Στέφανος Κοτζαμάνης, Οικονομολόγος/ Δημοσιογράφος του portal Euro2Day.gr.

Την εκδήλωση, η οποία αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους διακεκριμένοι Επιστήμονες:

  • ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Τι είναι βιωσιμότητα και γιατί δε μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Βιώσιμες πρωτοβουλίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 3. Συζήτηση σε πάνελ: τι έχουμε καταφέρει ως τώρα και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά; Πώς μπορεί καθένας από εμάς να συνεισφέρει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον;

Ενημερώσου για το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση, με την πολύπλευρη θεματολογία της, φιλοδοξεί να αποτελέσει:

  • Forum συζήτησης μεταξύ ερευνητών, Ακαδημαϊκών εκπροσώπων & εκπροσώπων του Επιχειρηματικού κόσμου.
  • Σημείο αναφοράς μιας ακόμη πρωτοπόρου ενέργειας του Mediterranean College, σε συνέχεια τουMSc Renewable Energy Engineering, του μοναδικού μεταπτυχιακού προγράμματος στις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, που το Κολλέγιο προσφέρει.