Καθηλωμένη η τιμή της αμόλυβδης πάνω από δύο ευρώ

Καθηλωμένη η τιμή της αμόλυβδης πάνω από δύο ευρώ
Σάββατο, 03/09/2022 - 05:38

Ανάμεσα σε 42 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει την 6η ακριβότερη τιμή στην αμόλυβδη.

Δεν είναι μόνο το ρεύμα και το φυσικό αέριο, αλλά και οι τιμές των υγρών καυσίμων που κοστίζουν ακριβά στα νοικοκυριά, καθώς τον τελευταίο χρόνο μόνο η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 19%, ενώ κατά 37% αυξήθηκε το diesel κίνησης.

Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται οι νησιωτικές περιοχές όπου η τιμή της αμόλυβδης (100 οκτ.) αγγίζει ακόμα και σήμερα τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Στο νομό Αττικής, η τιμή της αμόλυβδης (95οκτ) ανήλθε -σύμφωνα με στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης- στα 2,009 ευρώ ανά λίτρο, στο νομό Θεσσαλονίκης στα 2,004 ευρώ ανα λίτρο.

Ανάμεσα σε 42 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει την 6η ακριβότερη τιμή στην αμόλυβδη σύμφωνα με στοιχεία του GlobalPetrolPrices.com. Να σημειωθεί πως η Κύπρος είναι στην 14η θέση με την τιμή της να είναι στο 1,559 ευρώ ανά λίτρο.

Την ίδια ώρα, ξεπέρασαν τα 2,5 εκατ οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2, φανερώνοντας το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς των πολιτών. Για αυτό το λόγο άλλωστε η κυβέρνηση αναζητά πόρους για ένα νέο κύκλο επιδότησης. Οι πρατηριούχοι μάλιστα μιλούν για την ανάγκη να συνεχιστεί η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, και στη λήψη μέτρων ενόψει χειμώνα. Επιπλέον, τονίζουν πως πρέπει να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Αίτημα που επαναλαμβάνουν κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς της αγοράς.