Fuel Pass 3: Αλλάζουν οι δικαιούχοι - Τα πρώτα στοιχεία

Fuel Pass 3: Αλλάζουν οι δικαιούχοι - Τα πρώτα στοιχεία
Παρασκευή, 12/08/2022 - 07:24

Να κάνει αλλαγές στο Fuel Pass σκέφτεται το κοινομικό επιτελείο. Το Fuel Pass 3 ενδέχεται να φορά μόνο συγκεκριμένα νοικοκυριά.

Σκέψεις για ανασχεδιασμό του Fuel Pass 3 λόγω των πτωτικών τιμών καυσίμων γίνονται στο κυβερνητικό επιτελείο. Φαίνεται ότι θα αλλάξουν όλλα για τους δικαιούχους.

Η μείωση της τιμής των καυσίμων οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις για ανασχεδιασμό των επιδοτήσεων μέσω του Fuel Pass από τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όσο περισσότερο πέφτει η τιμή και υπάρχουν δυσκολίες στο κάθε νοικοκυριό σε άλλες περιοχές, οφείλει η Πολιτεία να βοηθάει, ανέφερε.

Ενα από τα σενάρια είναι να αντικατασταθεί το Fuel Pass με μια ψηφιακή κάρτα για τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στην προσεχή ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αναμένονται τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά και τη θερινή περίοδο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Fuel Pass 2: Δικαιούχοι τα βρήκαν σκούρα με την άυλη ψηφιακή κάρτα

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει για τους δικαιούχους του επιδόματος βενζίνης Fuel Pass 2 με την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει για τους δικαιούχους του επιδόματος βενζίνης Fuel Pass 2 με την άυλη ψηφιακή κάρτα, καθώς οι πιο πολλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν ξέρουν εάν το κινητό τους ανταποκρίνεται στην τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.

«Έρχονται σε μας και ρωτάνε με ποιον τρόπο τα κινητά τους θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άυλες συναλλαγές» αναφέρει στο iEnergeia,gr λογιστής. Πολλοί δικαιούχοι δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου τους και θεωρούν ότι η διαδικασία είναι απλή, αφού κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα. Να σημειωθεί βέβαια πως δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται το γεγονός πως πάρα πολλοί δικαιούχοι που ήταν δικαιούχοι του fuel pass 1 να μην είναι στο τωρινό πρόγραμμα. Ο λόγος είναι ότι με τη νέα φορολογική δήλωση που υπέβαλλαν το σύστημα τους «πέταξε» έξω.

Υπενθυμίζεται, πως η πλατφόρμα μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 1/9/2022.