Power Pass 2: Πώς και πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για τον Ιούνιο

Power Pass 2: Πώς και πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για τον Ιούνιο
Παρασκευή, 12/08/2022 - 07:16

Η πληρωμή για το Power Pass 2 θα γίνει χωρίς αίτηση.

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα δοθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ για το Power Pass του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στο OPEN «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Οι πληρωμές θα γίνουν απευθείας με πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων και χωρίς να απαιτείται να κάνουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass Ιουνίου.

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έκαναν αίτηση για αυτή τη διαδικασία. Θα γίνει αυτόματα και θα βγει εκκαθαριστικό σημείωμα για τον καθένα που δικαιούται.

Την έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά, εφόσον μετά τον επανυπολογισμό των επιβαρύνσεων συνολικά για το επτάμηνο Δεκεμβρίου - Ιούνιου και την αφαίρεση των κρατικής επιδότησης, των εκπτώσεων των παρόχων και του επιδόματος προκύψει πρόσθετο κόστος.

Τα στοιχεία καταναλώσεων και επιβαρύνσεων θα αντληθούν αυτόματα από τους παρόχους και το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει τυχόν πρόσθετες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι Power Pass είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη.