Power Pass 2 χωρίς αίτηση στο gov.gr και ΑΦΜ - Πότε η νέα πληρωμή

Power Pass 2 χωρίς αίτηση στο gov.gr και ΑΦΜ - Πότε η νέα πληρωμή
Σάββατο, 16/07/2022 - 07:44

Η πληρωμή του Power Pass ολοκληρώθηκε για 1,9 εκατ. δικαιούχους, ενώ τώρα αναμένουν πληρωμή για το Power Pass 2, αλλά και έγκριση όσοι δεν μπήκαν στην πρώτη πληρωμή.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί πολίτες περίμεναν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που έλαβαν με το Power Pass. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει και μια δεύτερη πληρωμή για τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Για το Power Pass 2 δεν θα χρειαστεί αίτηση. Οι δικαιούχοι θα βγουν από τη λίστα όσων έκαναν αίτηση στο πρώτο Power Pass. Θα αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου και όπως φαίνεται το ποσό θα είναι μικρότερο από το πρώτο Power Pass. Άλλωστε το πρώτο αφορούσε 5 μήνες. Ενώ το Power Pass 2 αφορά μόνο τον Ιούνιο.

Η νέα πληρωμή αναμένεται τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Γεγονός είναι πλέον οι πληρωμές του Power Pass, με τους δικαιούχους να βλέπουν από το απόγευμα της Παρασκευής τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Όσοι έλαβαν email με θέμα «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ POWERPASS» μπορούν τώρα να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς πλέον οι πληρωμές γίνονται σταδιακά από όλες τις συστημικές τράπεζες - Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

Συνολικά οι δικαιούχοι πήραν 230 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ. Σχεδόν, 3 εκατ. αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο gov.gr για το power pass, ενώ όσοι έμειναν εκτός πληρωμής θα πρέπει να περιμένουν ενημέρωση με e mail.

Όσοι - μετά τον έλεγχο - αποδειχτούν δικαιούχοι, αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως και να έχει, πάντως, ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει.

Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του.

Πότε θα τρέξει το Fuel Pass 2

Στα τέλη Ιουλίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα καύσιμα, δηλαδή το Fuel Pass 2, το νέο επίδομα βενζίνης που θα αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι πληρωμές, που θα γίνονται είτε ως χρηματικό ποσό απευθείας στους λογαριασμούς των οδηγών είτε ως κουπόνι για τα βενζινάδικα, θα ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων και να εξαργυρώσουν το ποσό στα πρατήρια, είτε να λάβουν την ενίσχυση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους, θα λάβουν μικρότερη επιδότηση.