Power Pass: Πληρωμή σε «δόσεις» τις επόμενες μέρες

Power Pass: Πληρωμή σε «δόσεις» τις επόμενες μέρες
Δευτέρα, 11/07/2022 - 12:28

Πληρωμή σε... δόσεις θα έχουμε τις επόμενες μέρες για το Power Pass.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πληρωμή του Power Pass. Πρόκειται για την επιστροφή των χρημάτων τα νοικοκυριά από την επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαΐου, με το ανώτατο ποσό της αποζημίωσης να φθάνει τα 600 ευρώ.

Όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία πληρωμής δεν θα είναι ενιαία. Φαίνεται ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν σταδιακά τις επόμενες ημέρες ανάλογα με το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Τα νοικοκυριά μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα όπως επιθυμούν χωρίς καμία δέσμευση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να έχουν δηλώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Την επιδότηση θα λάβει ο καταναλωτής στο όνομα του οποίου είναι ο αριθμός παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως πιστοποιείται από τους λογαριασμούς η το Ε1 ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ενοικιαστές πρώτης κατοικίας.

Η αποζημίωση καταβάλλεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση την συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αίτησή σας βρίσκεται υπό εκκαθάριση

Αυτό εμφανίζεται σε όσους έχουν κάνει αίτηση. Έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από εσάς. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (5η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.