3+1 ερωτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»

3+1 ερωτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»
Παρασκευή, 01/07/2022 - 06:58

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή», το οποίο στοχεύει να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας κατά μέσο όρο 40%.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο συνέδριο του ΤΕΕ ήδη έχουν υποβάλει αιτήσεις 550.000 ενδιαφερόμενοι και εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τις 800.000, μέχρι τις 5 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Στην πλατφόρμα Alazosyskevi.gov.gr γίνεται η υποβολή των αιτήσεων.

Τι χρειάζεται για την υποβολή της αίτησης;

1. Τους κωδικούς taxisnet

2. Τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας

3. Τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου

Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση (επιλογή «τροποποίηση») και από την καρτέλα Σύνοψη θα πρέπει να κάνει Υποβολή Αίτησης (αίτηση «υποβληθείσα»).

Πόσες συσκευές μπορεί να περιλαμβάνει μια αίτηση;

Κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει από 1 έως 3 συσκευές και ειδικότερα: έως δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο και έναν καταψύκτη. Οι έμποροι που συμμετέχουν στο π πρόγραμμα και πωλούν τις επιδοτούμενες συσκευές θα κατευθύνουν σχετικά με τα συγκεκριμένα μοντέλα που είναι εγκεκριμένα και μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος. Όλες οι συσκευές που μπορούν να επιχορηγηθούν, δηλώνονται εκ των προτέρων στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος και ελέγχονται ως προς την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων. Αν ο έλεγχος είναι επιτυχής, τότε το συγκεκριμένο μοντέλο θα ενταχθεί στο ενιαίο μητρώο εγκεκριμένων προϊόντων.

Πόσες αιτήσεις μπορούν να γίνουν;

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία. Το ίδιο φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να υποβάλει άλλη αίτηση. Ούτε η ίδια κατοικία μπορεί να συμπεριληφθεί σε άλλη αίτηση (άλλου φυσικού προσώπου).

Ποσοστά ενίσχυσης

anakyklono allazo siskevi

Τι είναι η επιταγή;

Οι ωφελούμενοι που θα προκύψουν με βάση τη σειρά κατάταξης θα λάβουν στα χέρια τους μια επιταγή που αντιστοιχεί σε μία συσκευή, συνεπώς ο μέγιστος αριθμός επιταγών που μπορεί να λάβει ένας ωφελούμενος είναι τρεις. Εκτιμάται ότι η έκδοση των κουπονιών θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 3-4 εβδομάδες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς έως τις 16/9/2022. Οι επιταγές είναι προσωπικές και δεν μεταβιβάζονται.