Στις 20 Σεπτεμβρίου η Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΕΝΕ «Ο Ελληνικός Ενεργειακός Τομέας 2023»

Στις 20 Σεπτεμβρίου η Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΕΝΕ «Ο Ελληνικός Ενεργειακός Τομέας 2023»
Πέμπτη, 07/09/2023 - 11:58

Ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσής του για τον «Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα 2023» διοργανώνει τηνΤετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσουν οι συντελεστής της Έκθεσης, ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις από γνωστά στελέχη της ενεργειακής αγοράς.

Πρόκειται για την 3η ετήσια Έκθεση που έχει καταρτίσει το ΙΕΝΕ, μετά τις αντίστοιχες του 2019​ και του 2020, και καλύπτει όλους τους κλάδους του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα.

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν με εισαγωγικά Σχόλια του κ. Κωστή Σταμπολή, Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Αναμένεται, επίσης, να υπάρξει τοποθέτηση εκ μέρους της διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Την Έκθεση του ΙΕΝΕ με τίτλο «Ελληνικός Ενεργειακός Τομέας 2023» θα παρουσιάσουν, στην συνέχεια, ο κ. Κωστής Σταμπολής, ο κ. Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος (Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, ΙΕΝΕ), ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, (Αντιπρόεδρος, ContinentalEuropeEnergyCouncil και Εταίρος, ΙΕΝΕ) και η κ. Ευγενία Τζαννίνη, (Δικηγόρος, Ε. Τζαννίνη και Συνεργάτες και Εταίρος, ΙΕΝΕ), οι οποίοι συμμετείχαν στην συγγραφή της κορυφαίας έκδοσης του Ινστιτούτου για τον εγχώριο τομέα της Ενέργειας.

Στη δεύτερη συνεδρία, μία σειρά από διακεκριμένα στελέχη από όλους τους κλάδους της ελληνικής ενεργειακής αγοράς θα σχολιάσουν τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική αγορά στον τομέα της Ενέργειας. Αναλυτικότερα, αναμένετα να συμμετάσχουν με τοποθετήσεις τους οι κκ. Ιωάννης Γιαρέντης (Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΑΠΕΕΠ) (tbc), Ανδρέας Πετροπουλέας (Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας, ELPEDISON, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΙΕΝΕ), Κωνσταντίνος Ξιφαράς (Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Τερζόπουλος (Συντονιστής Διευθυντής Στρατηγικής & Διακεκριμένων Εταιρικών Θεμάτων, ΔΕΠΑ Υποδομών) (tbc) και Μανώλης Μαραγκουδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) (tbc)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 116 35) και ώρες 10:00 με 14:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη του ΙΕΝΕ.