Περισσότερες από 200 αιτήσεις σύνδεσης για το φυσικό αέριο στο Δήμο Κιλελέρ

Περισσότερες από 200 αιτήσεις σύνδεσης για το φυσικό αέριο στο Δήμο Κιλελέρ
Δευτέρα, 13/03/2023 - 14:32

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣστο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Αδείας της, πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις με την επίσκεψη τηςΚινητής Μονάδας Εξυπηρέτησης Καταναλωτώνστην Κεντρική Πλατεία του Μελισσοχωρίου στις7 Μαρτίου 2023και αντίστοιχα στο Κλειστό Γυμναστήριο τηςΧάλκηςτου Δήμου Κιλελέρ στις8 Μαρτίου 2023.

Σκοπός των Δράσεων ήταν η ενημέρωση για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και η καταγραφή του ενδιαφέροντος των πολιτών, όπου συνολικά υποβλήθηκανπερισσότερες από 200 αιτήσεις σύνδεσης!

Στο Κλειστό Γυμναστήριο τηςΧάλκηςπαρευρέθηκαν, ο αντιδήμαρχοςτου Δήμου Κιλελέρ, κ. Τρ. Τσινούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου,η Διευθύντρια Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου, κα Ευθ. Καλογήρου, καθώς και στελέχη τηςΕΔΑ ΘΕΣΣόπου ενημέρωσαν τους πολίτες για την διαδικασία σύνδεσης και την ορθή και ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη σύνδεση των ανωτέρω περιοχών του Δήμου Κιλελέρ με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίουεντός του 2023, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης τηςΕΔΑ ΘΕΣΣόπου αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου.

ΟΔημοτικός Σύμβουλος, κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου, εξέφρασε την ικανοποίηση του, που οι πολίτες είναι σε θέση να επωφεληθούν τη χρήση του φιλικού αυτού και οικονομικού καυσίμου, χάρη στην άρτια συνεργασία του Δήμου με τηνΕΔΑ ΘΕΣΣκαι τόνισε ότι είναιμεγάλος ο αριθμός προσέλευσηςτων πολιτών στις δύο περιοχές,ΜελισσσοχώρικαιΧάλκη.

Από την πλευρά της ηκα Ευθ. Καλογήρου,δήλωσε ότι ηΕΔΑ ΘΕΣΣολοκλήρωσε μια επιτυχημένη χρονιά το 2022, παρόλο την ενεργειακή κρίση που επικρατεί, όπου οινέες συμβάσεις σύνδεσης καταναλωτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας άγγιξαν τις 5.000, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο φυσικό αέριο. Οι χρήστες δηλώνουν ικανοποιημένοι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι παραμένειδιαχρονικά τοπιο οικονομικό, ασφαλές, εύχρηστο και μετρήσιμο συμβατικό καύσιμο.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι αρμόδια για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου Διανομήςέως και το Σημείο Παράδοσηςτου φυσικού αερίου στον Καταναλωτή. Οι νέοι καταναλωτές είναι οιίδιοι υπεύθυνοι για την επιλογή αδειοδοτημένου Εγκαταστάτηγια την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή, καθώς και για την επιλογή Προμηθευτή όσον αφορά στην Σύμβαση Προμήθειας Φυσικού Αερίου. Επιπλέον οι καταναλωτές πρέπει να προβαίνουν στην ετήσια τακτική συντήρηση για να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της εγκατάστασης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφούν και τα συμβόλαια σύνδεσης με τα10 Δημοτικά Κτίριατων περιοχών Χάλκης και Μελισσοχωρίου προσφέροντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων συνδέσεων φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο11 150ή2310584444, να επισκέπτονται την ιστοσελίδαwww.edathess.gr,ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης στην οδόΦαρσάλων 219, Λάρισα. Επισημαίνεται ότι ισχύει ηΈκπτωση 100%στα Τέλη Σύνδεσηςγια όλο το 2023 και για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου τηςΕΔΑ ΘΕΣΣ.