Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την ακρίβεια

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την ακρίβεια
Τρίτη, 28/02/2023 - 09:58

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι έλεγχοι στα υγρά καύσιμα από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του iEnergeia για την πορεία των ελέγχων στην αγορά, από τα συνεργεία ελέγχου της ΔΙΜΕΑ τα οποία, όπως σημειώνεται, δεν έχουν σταματήσει τους καθημερινού λες ελέγχους σε όλο το φάσμα της αγοράς, από τις τιμές στα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, έως τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, είστε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρουν στο iEnergeia πως στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται έλεγχοι και εξετάζονται περίπου 100 με 150 καταγγελίες. Αυτές, ενδεικτικά, αφορούν σε έλεγχο διαγνωστικών κέντρων για τις τιμές σε τεστ για Covid. σε τιμές πώλησης αντιολισθητικών αλυσίδων και χιονοκουβερτών, από την πρόσφατη κακοκαιρία. Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες που διερευνώνται σύμφωνα με τις οποίες έχουν διαπιστωθεί διαφορετικές τιμές από το ράφι στο ταμείο καταστήματος ενώ κλιμάκια ελεγκτών στην ημερήσια διάταξη έχουν τους ελέγχους σε σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια υγρών καυσίμων.