Πιστοποίηση από την TÜV HELLAS έλαβε ο αγωγός φυσικού αερίου TAP

Πιστοποίηση από την TÜV HELLAS έλαβε ο αγωγός φυσικού αερίου TAP
Eurokinissi
Πέμπτη, 17/11/2022 - 19:08

Τον αγωγό φυσικού αερίου TAP πιστοποίησε σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε τον TAP:
• Για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015
• Για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015
• Για το Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018

Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο Μουσείο Μπενάκη στην οποία, από την πλευρά του φορέα πιστοποίησης παρευρέθηκαν οι Δρ. Dirk Stenkamp,

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TÜV NORD GROUP, ενώ από την πλευρά του TAP ο κ. Luca Schieppati , Managing Director του TAP.
Την τελετή απονομής των πιστοποιητικών τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ορέστης Καβαλάκης. Η κυρία Σδούκου, σε τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο νέο ενεργειακό τοπίο και στη συνεισφορά του TAP στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας ενώ ο κ. Καβαλάκης τόνισε τον κεφαλαιώδη ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις αυτού του τύπου στην οικονομία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλειος Γούναρης.

Σημειώνεται ότι ο ΤΑΡ μεταφέρει φυσικό αέριο από το αζέρικο τμήμα της Κασπίας Θάλασσας στην Ευρώπη. Ο ΤΑΡ είναι συνδεδεμένος με τον Αγωγό Φυσικού Αερίου της Ανατολίας (Trans Anatolian Pipeline – TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας- Βουλγαρίας (IGB) και διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα, προτού εξέλθει στη στεριά στη νότια Ιταλία για να συνδεθεί με το ιταλικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Το μήκος του αγωγού είναι 878 χιλιόμετρα. Προς το παρόν o TAP μεταφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως (bcm/a) σε Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία ενώ μπορεί να διπλασιάσει τη δυναμικότητά του, επεκτείνοντάς την σταδιακά έως και τα 20 (bcm/a).

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε:

«Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ο TAP αποτελεί σημαντική υποδομή στη μεταφορά του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την εταιρεία λειτουργίας του αγωγού καθώς επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της προς τον κορυφαίο Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών επιθεωρήσεων, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως ο ΤΑΡ δεσμεύεται στην Ποιότητα, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και Υγεία και Ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο. Η ηγεσία και τα στελέχη του Οργανισμού χαίρουν συγχαρητηρίων για την προσήλωση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν στο έργο τους.

Ο Luca Schieppati , Managing Director του TAP ανέφερε ότι:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τους συνεργάτες μας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) με αφορμή την ανανέωση των πιστοποιητικών ISO του TAP. Η ανανέωση της πιστοποίησής μας επιβεβαιώνει ότι το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος (QHSE) του TAP ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Ο αγωγός TAP είναι μια καινούρια υποδομή στρατηγικής σημασίας που συμβάλλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στηρίζει ενεργά την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανανέωση της πιστοποίησής μας αποτελεί άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής μας στη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος».