Δαγούμας (ΡΑΕ): Έχουμε ήδη σχέδιο σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου

Δαγούμας (ΡΑΕ): Έχουμε ήδη σχέδιο σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου
unsplash
Παρασκευή, 29/07/2022 - 19:23

Kαθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, σε ότι αφορά το σενάριο διακοπής της τροφοδοσίας με ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η χώρα μας έχει μικρή πιθανότητα κινδύνου και αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση από τις υπόλοιπες χώρες. Στην Ευρώπη για παράδειγμα, η Γερμανία βρίσκεται σε συναγερμό 2, ενώ η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει κάποιο σχετικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Γι αυτό το λόγο, πάρα πολλές χώρες και εταιρίες ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, όπως από Βουλγαρία ακόμα και από Ουγγαρία έρχονται στη χώρα μας για να ζητήσουν υποστήριξη ενόψει του χειμώνα», υπογράμμισε ο κ. Δαγούμας και προσέθεσε:
«Η Αρχή έχει προετοιμάσει σενάρια κρίσης και σχέδιο ετοιμότητας το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χώρα μας έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα δυνατά σενάρια ενώ βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο πολιτικής δράσης. Και είναι το πρώτο σχέδιο στην ΕΕ που επικαιροποιείται για τη μείωση ενέργειας κατά 15%.