Άνοιξε ο Nord Stream με μειωμένη ροή

Άνοιξε ο Nord Stream με μειωμένη ροή
Πέμπτη, 21/07/2022 - 08:22

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο Nord Stream αρχίζει να διοχετεύει φυσικό αέριο μετά από την προγραμματισμένη συντήρηση.

Το φυσικό αέριο άρχισε να ρέει μέσω του αγωγού Nord Stream μετά από προγραμματισμένη συντήρηση, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ότι οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream αναμένεται να επαναληφθούν την Πέμπτη μετά από δεκαήμερη διακοπή για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, οι οποίες περιλάμβαναν δοκιμές μηχανικών εξαρτημάτων και συστημάτων αυτοματισμού.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας). Υπενθυμίζεται πως υπήρχε μηδενική ροή κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.