Τελευταία ημέρα σήμερα για το Fuel Pass - Αναμένεται επέκταση των μέτρων για την ακρίβεια στα καύσιμα

Τελευταία ημέρα σήμερα για το Fuel Pass - Αναμένεται επέκταση των μέτρων για την ακρίβεια στα καύσιμα
Παρασκευή, 10/06/2022 - 08:57

Γ. Οικονόμου: Ψάχνουμε λύση για την ακρίβεια στα καύσιμα, εκεί που ο κόσμος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα

Μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδότηση καυσίμων από 30 έως 50 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία τους.

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα και μεταξύ αυτών και το Fuel Pass 2, με επιδότηση στην αντλία, όπως συμβαίνει στο πετρέλαιο κίνησης και παρεμβάσεις ειδικά για τα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τάχθηκε υπέρ του Fuel Pass και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πριν από λίγες ημέρες: «Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει».

Τελευταία τροποποίηση στις 10/06/2022 - 10:42