Μέχρι την Παρασκευή ανοιχτή η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Έρχεται fuel pass 2;

Μέχρι την Παρασκευή ανοιχτή η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Έρχεται fuel pass 2;
Τρίτη, 07/06/2022 - 09:29

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ανακοίνωση του ρυθμού ανάπτυξης για το Α’ τρίμηνο του 2022

Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδότηση καυσίμων από 30 έως 50 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία τους.

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα και μεταξύ αυτών και το Fuel Pass 2, με επιδότηση στην αντλία, όπως συμβαίνει στο πετρέλαιο κίνησης και παρεμβάσεις ειδικά για τα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ του Fuel Pass και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πριν από λίγες ημέρες: «Ψάχνουμε λύση για την ακρίβεια στα καύσιμα, εκεί που ο κόσμος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του ρυθμού ανάπτυξης για το Α’ τρίμηνο του 2022 σήμερα στις 12 το μεσημέρι, αφού θα έχουμε μια καλύτερη για τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/06/2022 - 08:53