ΚΚΕ: Η ευρωενωσιακή στρατηγική απελευθέρωσης της ενέργειας ευθύνεται για τις υψηλές τιμές ρεύματος και την αβάσταχτη ακρίβεια

ΚΚΕ: Η ευρωενωσιακή στρατηγική απελευθέρωσης της ενέργειας ευθύνεται για τις υψηλές τιμές ρεύματος και την αβάσταχτη ακρίβεια
Παρασκευή, 12/04/2024 - 11:36

Στην κοινή συζήτηση για τη «μεταρρύθμιση των αγορών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Οι 4 οδηγίες τις οποίες συζητά το Ευρωκοινοβούλιο είναι ενδεικτικές των αντιλαϊκών προτεραιοτήτων της ΕΕ σε σχέση με την αγορά ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα πλαίσια της ευρωενωσιακής απελευθέρωσης της ενέργειας, του ρεύματος που είναι χρηματιστηριακό προϊόν, προσαρμόζονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η ενίσχυση των ομίλων ΑΠΕ, φυσικού αερίου και υδρογόνου με πακτωλούς κονδυλίων που προέρχονται από των ιδρώτα των λαών, σε συνθήκες αβεβαιότητας της καπιταλιστικής οικονομίας και κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, λόγω της υψηλής τιμής του ρεύματος και της αβάσταχτης ακρίβειας στα τρόφιμα και γενικότερα στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα πριν φτάσει η μέση του μήνα.

Αλλά γι'αυτά δεν ιδρώνει το αυτί της ΕΕ, των κομμάτων που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της.

Στις 9 Ιούνη ο λαός έχει επιλογή. Να μαυρίσει την ΕΕ και τα αστικά κόμματα που μαυρίζουν τη ζωή του. Να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ, οικονομικών ομίλων και αστικών κομμάτων, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές του σύγχρονες ανάγκες».