Σδούκου: Ο καταναλωτής της Δυτικής Μακεδονίας πληρώνει για θέρμανση τα μισά

Σδούκου: Ο καταναλωτής της Δυτικής Μακεδονίας πληρώνει για θέρμανση τα μισά
Eurokinissi
Παρασκευή, 12/01/2024 - 17:05

Σε μία σειρά από ζητήματα τοποθετήθηκε στη Βουλή η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα με θέμα «Αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον, τη βιωσιμότητα και το κόστος της τηλεθέρμανσης στην Π.Ε Κοζάνης».

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι "Ο Άγιος Δημήτριος θα συνεχίσει να τροφοδοτεί αδιάλειπτα την Κοζάνη μέχρι να ολοκληρωθεί η ισοδύναμη λύση που μελετάμε. Παρά τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα στον Άγιο Δημήτριο λειτουργεί η τηλεθέρμανση με το σχήμα που υφίσταται και θα συνεχίσει".

Στο ερώτημα της κας Βέττα για την ανάγκη ενίσχυσης των δημοτικών επιχειρήσεων ώστε να μην αυξηθεί το κόστος της τηλεθέρμανσης, η κα Σδούκου είπε: «Πόσο πληρώνει ο κάτοικος της Δυτικής Μακεδονίας για τη θερμική ενέργεια. 60 ευρώ τη μεγαβατώρα. Πόσο πληρώνει ο Έλληνας πολίτης; 120. Μην λέτε ότι επιβαρύνεται ο καταναλωτής της Δυτικής Μακεδονίας γιατί πληρώνει σήμερα τα μισά από ό,τι όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Τέλος, τόνισε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου οδεύει στην ολοκλήρωσή του, έχουμε κατακύρωση διαγωνισμού του αναδόχου για εκτέλεση του ΣΗΘΥΑ, έχουμε τα έργα διασύνδεσης των τριών τηλεθερμάνσεων που είτε ολοκληρώνονται είτε είναι μελετητικά ώριμα για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Οι τρεις δήμοι έχουν πάρει την απόφαση για σύσταση διαδημοτικής επιχείρησης. Έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν τη διαδημοτική και να υπογράψουν τη σύμβαση με τη ΔΕΗ».