Θόδωρος Σκυλακάκης: Η δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ρεύματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή

Θόδωρος Σκυλακάκης: Η δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ρεύματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή
Δευτέρα, 15/01/2024 - 08:31

Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή τιμολογίου ανά πάσα στιγμή, υπογράμμισε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», είπε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει μεσοπρόθεσμα κάποιες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο δήλωσε:

«Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε», σημείωσε.