Δούκας: Ενεργειακές κοινότητες για τη στήριξη 40.000 νοικοκυριών που απειλούνται από την ενεργειακή φτώχεια

Δούκας: Ενεργειακές κοινότητες για τη στήριξη 40.000 νοικοκυριών που απειλούνται από την ενεργειακή φτώχεια
Παρασκευή, 03/11/2023 - 12:39

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν ιδιαίτερα τη Μεσόγειο και την Ελλάδα, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανοίγοντας με ομιλία του τη δεύτερη ημέρα του Renewable & Storage Forum, που διοργανώνει το energypress.

Όπως τόνισε, η Αττική απειλείται από δασικές πυρκαγιές, καθώς το 23% των δασικών της περιοχών καήκαν τα τελευταία επτά χρόνια. Επίσης, οι προβλέψεις για τη θερμοκρασία στην Αθήνα στα μέσα αυτού του αιώνα είναι δυσοίωνες.

Παράλληλλα, το ποσοστό των δέντρων στην Αθήνα είναι 11% έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 30%, για αυτό και στόχος του νέου Δημάρχου είναι η φύτευση 25.000 δέντρων. Ταυτόχρονα, θα γίνει επένδυση σε ψυχρά δομικά υλικά στις γειτονιές για πτώση της θερμοκρασίας τα καλοκαίρια.

Μια ακόμη πρωτοβουλία είναι η πόλη των "15 λεπτών" που δημιουργεί μια νέα σχέση μεταξύ των πολιτών και αλλαγή του ρυθμού ζωής.

Τέλος, ο Δήμος θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων για να παρέχουν φθηνότερο ρεύμα σε 40-50.000 νοικοκυριά που απειλούνται από την ενεργειακή φτώχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ