Η Συμμαχία Πράσινο & Μωβ συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές με 259 υποψήφια άτομα

Η Συμμαχία Πράσινο & Μωβ συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές με 259 υποψήφια άτομα
Παρασκευή, 09/06/2023 - 12:45

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή της στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με 259 υποψήφια άτομα στις 59 περιφέρειες – περισσότερα από την προηγούμενη φορά – και ένα πλήρες και με σημαντικά άτομα ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ταυτόχρονα το Πράσινο & Μωβ έχει τηνεπίσημη υποστήριξητουΕυρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, τουΕυρωπαϊκού Κόμματος Βολτ, τουΕυρωπαϊκού Κόμματος των Πειρατώνκαθώς και τωνΕυρωβουλευτών της Ομάδας Πράσινοι/ΕFA.

Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή. Αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό του από τις προηγούμενες εκλογές από τον Άρειο Πάγο λόγω τεχνικών λεπτομερειών και την δέσμευση παραβόλων αξίας 37.350 ευρώ «υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού», το Πράσινο & Μωβ θέλει να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η δημοκρατία, η διαφάνεια, το κράτος δικαίου, οι πράσινες πολιτικές, η βιώσιμη οικονομία, η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, η δικαιοσύνη, ώστε η Ελλάδα να συμπλεύσει με την ευοίωνη ευρωπαϊκή προοπτική. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.

Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, στη Φύση και στα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη, δυναμική οικονομία για όλες και όλους. Στοχεύει να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, του κλίματος και της φύσης, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Συνεπικεφαλής της Συμμαχίας Πράσινο & Μωβ είναι οιΔομήνικος Χρυσίδης(επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης καιΒασιλική Γραμματικογιάννη(δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Εύβοια σε μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού που τονίζει τη σημασία που δίνουμε στην αναγέννηση της περιοχής που αφέθηκε να καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινου & Μωβ συμμετέχουν τόσο έμπειρα όσο και νέα στελέχη του οικολογικού – πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν: οι πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών. Στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων:Πράσινοι, Πειρατές, Οικολογία-Πράσινη Λύση, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας τιμούν και στηρίζουν αναγνωρισμένες προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, των τεχνών, των γραμμάτων, του πολιτισμού, της οικολογίας και της Ευρώπης. Το Πράσινο & Μωβ, σεβόμενο την ποικιλομορφία της κοινωνίας μας, συμπεριλαμβάνει σημαντικές υποψηφιότητες τόσο στο εν λόγω ψηφοδέλτιο όσο και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις δύο πρώτες θέσεις είναι οιΠέτρος Στάγκος, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, π. αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καιΑναστασία Ψειρίδου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την τρίτη και τέταρτη θέση κοσμούν με την παρουσία τους οΑναστάσιος Περράκης, Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και συνεργαζόμενος ερευνητής (ERA chair) με την Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ηΖωή Νιομανάκη, δημοσιογράφος, κοινωνικός λειτουργός και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος των Πράσινων Γερμανίας Σβάλμταλ.

Τις επόμενες θέσεις τιμούν επάξια οΑπόστολος Ιωακειμίδης, νομικός, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας και ηΛυδία Ντενίζ Ψιλοβίκου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, οΗλίας Γιαννίρης, π. Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, ηΜαρία Κοντού, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οΚωνσταντίνος Κοσμάς, Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, και εκλεγμένος σύμβουλος στην περιοχή του με τους Γερμανούς Πράσινους, οΜιχάλης Κουλουρούδης, ιστορικό στέλεχος του Πράσινου χώρου και από τους πρωτεργάτες της Οικολογικής Γεωργίας, οΕλευθέριος Μπουρδάκης, στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής με διδακτορικό στην ενεργειακή εξοικονόμηση, ηΔέσποινα Μωυσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, ηΙωάννα Δέσποινα Τζανιδάκη, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής και Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, οΣεραφείμ Μπαχράς, Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό από το Delft University και Port Consultant, και στην τελευταία τιμητική θέση, οΗλίας Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, Διεθνής Γραμματέας και Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2023 - 12:47