Κλιματική κρίση: Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050

Κλιματική κρίση: Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050
Unsplash
Παρασκευή, 22/09/2023 - 17:32

Βασικό πυλώνα του Athens Democracy Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου αποτελεί το καίριο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί η ενότητα «Rethinking Climate: Flight and Fight», η οποία εστιάζει στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη ζωή των ανθρώπων από χώρες και περιοχές, όπου οι υποδομές είναι ελάχιστες ή ακόμα και ανύπαρκτες.

Το 11ο Athens Democracy Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι ομιλητές της εν λόγω ενότητας είναι οι: Fatou Jeng, Ιδρύτρια του «Clean Earth Gambia», Ειδικός σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Michael P. Nash, Καλλιτέχνης και Σκηνοθέτης και η Biljana Radonjic Ker Lindsay, Associate Director, Access to Skills and Employment, EBRD. Η συζήτηση θα διεξαχθεί υπό τον συντονισμό της Liz Alderman, Επικεφαλής Ανταποκρίτρια για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα, των New York Times.

Πώς οι αναπτυγμένες χώρες θα μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή;

Σύμφωνα με τη World Bank, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών είναι 4 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επέλαση της κλιματικής κρίσης;

Η συζήτηση, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 11:20 π.μ., θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή του κοινού στο οποίο θα συμμετέχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.