Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει πράσινο προσανατολισμό

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου: Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει πράσινο προσανατολισμό
Παρασκευή, 21/04/2023 - 10:51

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΒΕΑ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην εκδήλωση «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, πραγματοποίησαν παρουσίαση της Δέσμης Δράσεων με τίτλο “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ” του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα” (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε ότι η σύγχρονη επιχειρηματικότητα δεν μπορεί παρά να έχει πράσινο προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ζήτημα υπευθυνότητας, αλλά και ζήτημα ανταγωνιστικότητας, ανθεκτικότητας και ανάπτυξης.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η πράσινη μετάβαση αποτελεί, εκτός από πρόκληση, και μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους, να βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα της παραγωγικής τους διαδικασίας, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Η κα Εφραίμογλου, αναφερόμενη στον ρόλο του ΕΒΕΑ, τόνισε ότι «το ΕΒΕΑ συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας αξιόπιστη ενημέρωση, υπεύθυνη καθοδήγηση και προωθώντας μια σύγχρονη, πράσινη επιχειρηματική κουλτούρα, στηριγμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΑΝΕΤ, κ. Φωκίων Δεληγιάννης και ο κ. Χρίστος Μίχαλος, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ.