Η Schneider Electric συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ξενοδοχειακού Ομίλου TOR

Η Schneider Electric συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ξενοδοχειακού Ομίλου TOR
Τρίτη, 27/02/2024 - 13:47

Η εταιρεία επιλέχθηκε από τον Όμιλο TOR ως βασικός εταίρος για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας και της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, παρέχει εξειδικευμένα προϊόντα, υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες στον κλάδο της ενέργειας, των υποδομών, των κτιρίων, των ξενοδοχειακών μονάδων, της κατοικίας, της βιομηχανίας και των data centers. Φιλοδοξία της εταιρείας αποτελεί η στήριξη των πελατών της, για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης και κατανάλωσης χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερο τους περιορισμένους πόρους του πλανήτη μας. Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric, συνέβαλλε στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου TOR, που εστιάζουν στην ψηφιοποίηση, στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και την ολοκληρωμένη δέσμευση στις αρχές ESG.

Προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων και την ενεργειακή απόδοση η Ελληνική Ομάδα Ενεργειακού Ελέγχου της Schneider Electric, πραγματοποίησε επιτυχημένα δύο ελέγχους ενεργειακής απόδοσης σε δύο διακεκριμένα καταλύματα, το EAGLES Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ανέσεις, και το CITY Hotel στη Θεσσαλονίκη, ένα αστικό ξενοδοχείο με έμφαση στην περιβαλλοντική συνείδηση. Η διεργασία ελέγχου ενεργειακής απόδοσης που πραγματοποιήθηκε, αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων.

Ένα από τα πρώτα βήματα της διαδικασίας αποτελεί η λεπτομερής ενεργειακή αξιολόγηση των εγκαταστάσεων και συλλογή δεδομένων από την ομάδα εμπειρογνωμόνων της EcoConsulting. Η ομάδα αυτή αναλύει και επεξεργάζεται τα δεδομένα προκειμένου να συντάξει την έκθεση ενεργειακού ελέγχου. Η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και παρουσιάζει ένα χρονοδιάγραμμα προτεινόμενων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου συγκεκριμένου προϋπολογισμού και αξιολόγησης των επενδύσεων. Οι προτεινόμενες λύσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, ψηφιακών εργαλείων παρακολούθησης της κατανάλωσης, όπως η αρχιτεκτονική EcoStruxure, υπηρεσιών εκσυγχρονισμού και προληπτικών συστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Η λύση EcoStruxure προσφέρει ανώτερη διαχείριση ισχύος και ενέργειας, ακόμα και στις πιο απαιτητικές ανάγκες συστημάτων. Με το εξειδικευμένο λογισμικό EcoStruxure Power Monitoring Expert, οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και να εποπτεύουν σε πραγματικό χρόνο την ενεργειακή απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας των εγκαταστάσεων. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το λογισμικό, συμβάλουν στη μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του συστήματος, στη βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και κατ’ επέκταση στους στόχους βιωσιμότητας των εγκαταστάσεων.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη στρατηγική συνεργασία με τον Ξενοδοχειακό Ομίλο TOR, η οποία συνιστά σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων του στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιωσιμότητα. Η εξειδίκευση και η καινοτομία μας στην ενεργειακή διαχείριση συμβάλουν στην πραγματοποίηση της αποστολής τους με απόλυτη αποτελεσματικότητα στην ενεργειακή απόδοση και στην κατανάλωση ενέργειας», δήλωσε o Διονύσης Ποτουρίδης, Services Director της Schneider Electric.

Η Ισμήνη Τορνιβούκα, Director of Operations του Ξενοδοχειακού Ομίλου TOR δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της Schneider Electric ως βασικού εταίρου αποτελεί στρατηγική κίνηση που αντανακλά τη δέσμευσή μας για υψηλές προδιαγραφές στον τομέα της βιωσιμότητας της ψηφιοποίησης και της ενεργειακής απόδοσης. Η εμπειρία και η εξειδίκευση της εταιρείας θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων μας με απόλυτη επαγγελματικότητα και αξιοπιστία».